X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Rola diety w chorobie nowotworowej

Ostatnia aktualizacja: 11.04.2018 12:45
Właściwy sposób odżywiania i odpowiednio skomponowana dieta może wspomóc organizm w walce z chorobą, korzystnie wpłynąć na odporność, czy też skrócić czas rekonwalescencji.
Audio
  • Rola diety w chorobie nowotworowej (Cztery pory roku/Jedynka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com

- Najważniejsze to razem z lekarzem ustalić, jaki mamy plan działania i leczenia - mówi Sybilla Berwid-Wójtowicz, ekspert w dziedzinie dietoprofilaktyki. - Przeważnie choroba onkologiczna nie oznacza rezygnacji, a wręcz przeciwnie - oznacza, że musimy dużo więcej dostarczyć do organizmu, który będzie walczył z chorobą i ciężkim leczeniem - dodaje. Co należy jeść? O tym w nagraniu.

Gość Jedynki zwraca uwagę, że dieta to tylko jeden z wielu czynników, który może pomóc w tym, aby nasz organizm sprawniej radził sobie z chorobą. Co zrobić, kiedy osoba chora w ogóle nie ma ochoty na jedzenie? Czy to prawda, że sok z grejpfruta oraz czosnek mogą zaburzać wchłanianie niektórych leków? Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy. 

*** 

Tytuł audycji: Cztery pory roku

Prowadzi: Małgorzata Raducha

Goście: Sybilla Berwid-Wójtowicz (ekspert w dziedzinie dietoprofilaktyki, doradca dietetyczny Instytutu Żywności i Żywienia Człowieka, specjalista żywienia klinicznego – Uniwersytet Medyczny w Warszawie)

Data emisji: 11.04.2018

Godzina emisji: 9.23 

kh

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Diagnoza: rak. Jak sobie poradzić?

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2018 21:00
Rak staje się głównym zabójcą ludzi w XXI wieku. Lekarze apelują o zapewnienie chorym równego dostępu do nowoczesnych metod leczenia.
rozwiń zwiń