X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Niepowtarzalny smak pierogów z mięsem żubra

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2018 11:28
- Jak smakuje mięso żubra? Po prostu trzeba spróbować i samemu się przekonać – powiedział restaurator Wojciech Jakimiuk. Coraz więcej restauracji na Podlasiu ma w swojej ofercie dania z mięsa żubra, jak np. tatar lub też potrawy z mięsem żubra, jak np. pierogi.
Audio
  • Dania z mięsa żubra zdobywają uznanie smakoszy (Cztery pory roku/Jedynka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay

Mięso nie należy do najtańszych, ale zdobywa coraz większą popularność w lokalach z kuchnią regionalną. - Goście, którzy przyjeżdżają na Podlasie chętnie próbują pierogów z tym mięsem. Ciężko porównać ten smak mięsa żubra do jakiegokolwiek innego – stwierdził Wojciech Jakimiuk.  

Jak to możliwe, że mięso zwierząt chronionych znalazło się na talerzach w restauracjach? Gdzie można kupić mięso żubra? Zapraszamy do wysłuchania materiału reporterskiego. 

***

Tytuł audycji: Cztery pory roku

Prowadzi: Monika Tarka i Robert Kilen

Reporter: Izabela Muczyńska

Goście: Wojciech Jakimiuk (kierownik gastronomii w restauracji Lipcowy Ogród w Białymstoku), Beata Bezubik (regionalny dyrektor ochrony środowiska w Białymstoku)

Data emisji: 12.09.2018

Godzina emisji: 11.41

abi

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak