X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Czy Polacy przekonają się do bezmięsnych świąt?

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2018 19:10
O ile na wigilii, zgodnie z tradycją, mięsa nie jadamy, tak w pierwszy i drugi dzień świąt w wielu polskich domach stoły uginają się od mięsnych pieczeni.
Audio
  • Marta Dymek o świętach bez mięsa (Cztery pory roku/Jedynka)
Coraz więcej Polaków rezygnuje w święta z jedzenia mięsnych potraw
Coraz więcej Polaków rezygnuje w święta z jedzenia mięsnych potrawFoto: turkus/Pixabay

Ale z roku na rok coraz więcej Polaków zaczyna zdawać sobie sprawę z tego, że mięsa jemy za dużo. Coraz częściej na świątecznych stołach stawiamy zdrowsze potrawy, np. pasztet z grochu, soczewicy czy boczniaki marynowane w oleju lnianym.

Więcej na ten temat w rozmowie z naszym gościem Martą Dymek, autorką serwisu Jadłonomia.

***

Tytuł audycji: Cztery pory roku

Prowadzi: Marta Januszewska

Gość: Marta Dymek (serwis Jadłonomia)

Data emisji: 21.12.2018

Godzina emisji: 10.10

abi


Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Pokolenie Millenium tęskni za tradycją

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2018 14:37
Millenialsi to pokolenie, które urodziło się w latach 80-tych i pierwszej połowie lat 90-tych, a pierwsze samodzielne kroki stawiało na przełomie wieków. Czy rożni się od innych?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Gdy w święta trzeba iść do pracy...

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2018 16:44
Podobno ponad połowa Polaków czynnych zawodowo ma za sobą święta spędzone nie w rodzinnym gronie, a w pracy.
rozwiń zwiń