X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Najlepsza dieta dla mózgu

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2019 13:35
Jedzenie jest bardzo ważnym elementem codziennego życia każdego z nas. Co jeść by nasz mózg dobrze pracował?
Audio
  • Najlepsza dieta dla mózgu (Cztery pory roku/Jedynka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: TijanaM/Shutterstock

- Wszystkie orzechy i nasiona, poza orzechami arachidowymi, wpływają pozytywnie na pracę naszego mózgu. Zawierają one duże ilości kwasów omega - mówi w "Czterech porach roku" dietetyk Katarzyna Turek. 

Gość Jedynki zwraca uwagę, że kwasy omega znajdziemy także w rybach morskich, owocach morza, oliwie z oliwek i nierafinowanym oleju rzepakowym. 

Które orzechy są najbardziej wartościowe? Czy orzechy włoskie kupowane w łupinach mają więcej wartości odżywczych od tych już rozłupanych? Które ryby są najzdrowsze? Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy. 

***

Tytuł audycji: Cztery pory roku

Prowadzi: Sława Bieńczycka

Gość: Katarzyna Turek (dietetyk, technolog żywności)

Data emisji: 18.01.2019

Godzina emisji: 11.13

kh

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Dieta bezglutenowa - kolejny trend czy realna potrzeba?

Ostatnia aktualizacja: 09.10.2018 17:20
Sklepy prześcigają się w produktach z napisem "BEZ GLUTENU". Czym jest gluten i czy nam szkodzi?
rozwiń zwiń