X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Rady, które pomogą nie zmarnować potraw

Ostatnia aktualizacja: 27.12.2012 11:46
Bigos, karp, galaretka, trzy sałatki, wędliny, sernik, makowiec. Choćbyśmy nie wiadomo jak wyliczali porcje, to po świętach zostaje jednak dużo jedzenia. Szkoda, żeby się zmarnowało.
Audio
Robert Sowa
Robert SowaFoto: Andrzej Gralewski/PR

Mało jest potraw, które po świętach nie nadają się do przechowania. Na szczęście za tydzień Sylwester, więc przechowane, a później odgrzane będą jak znalazł na sylwestrowa noc.
- Oprócz lodówki mamy też takie magiczne miejscem, jak zamrażarka - przypomina w "Czterech porach roku" mistrz kulinarny Robert Sowa. A do zamrażarki można schować prawie wszystko.
Z pewnością można zamrozić wszelkie mięsa, także te w sosach. Wędliny, tylko podsmażone, nadają sie do bigosu. Również ryby smażone też można zamrozić. - Ale już ryby po grecku, czy jakiejkolwiek innej w sosie zamrozić się nie da - ostrzega gość radiowej Jedynki. Podobnie jak ciasta z kremem. Ale keks czy makowiec do zamrażarki można włożyć.
Posłuchaj całej rozmowy, w której mistrz kulinarny mówi również o modach na pewne potrawy.
Rozmawiał Roman Czejarek.


Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Właśnie tak naciągają cię w reklamach

Ostatnia aktualizacja: 19.11.2012 08:12
Czy jedzenie margaryny może obniżyć poziom cholesterolu, a picie jogurtu poprawia odporność i przemianę materii? Czy nie są to zwykłe kłamstwa i naciąganie klientów?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Przygotowujmy święta z głową

Ostatnia aktualizacja: 17.12.2012 19:00
Do świąt pozostał tydzień. To ostatni dzwonek, żeby zaplanować, co ma się znaleźć na świątecznym stole, a następnie kupić produkty i przygotować potrawy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kulinarne tajemnice Ewy Wachowicz (wideo)

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2012 11:19
Od miss do miski niedaleko. - Nieważne jak zaczynasz: możesz być nawet Miss Polonia, a i tak skończysz przy garach - żartowała w "Sygnałach dnia" polska królowa piękności.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Potrawy na Wigilię z Podkarpacia

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2012 14:40
Podkarpacie to region pogranicza, dlatego tradycyjna kuchnia wigilijna to zarówno potrawy typowo polskie, ale też sąsiadujących grup etnicznych.
rozwiń zwiń