X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Owoce i warzywa - zdrowie w słoikach

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2016 14:10
Sklepowe półki kuszą dżemami, marynowanymi warzywami, sokami, ale dietetyczka Justyna Marszałkowska przekonuje, że lepiej jest zrobić przetwory samodzielnie. - Ich jakość i wartość odżywcza jest dużo wyższa - mówi.
Audio
  • Justyna Marszałkowska o jesiennych przetworach (Lato z Radiem/Jedynka)
Owoce i warzywa - zdrowie w słoikach
Foto: Pixabay.com

Do najcenniejszych owoców należą m.in. są śliwki, z których można zrobić powidła. - Zawierają one błonnik, który powoduje uczucie sytości, mnóstwo witamin, potas, który obniża ciśnienie, magnez wypłukiwany przez kawę - wylicza ekspertka. Podaje też przepisy na konfitury z porzeczek.

Z audycji dowiecie się również, które pomidory najlepiej nadają się do suszenia, jak zrobić domowy ketchup, jak można wykorzystać przerośnięte ogórki i jak dezynfekować słoiki.

***

Tytuł audycji: "Lato z Radiem"

Prowadzi: Małgorzata Raducha

Gość: Justyna Marszałkowska (dietetyczka)

Data emisji: 5.09.2016

Godzina emisji: 11.22

mg/tj

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Lato zamknięte w słoiku. Przetwory, które muszą się udać

Ostatnia aktualizacja: 02.10.2014 17:18
- Najlepsze przetwory wymagają dużo czasu, ale nie dużo pracy - przyznała Małgorzata Świgoń z pisma "Przyjaciółka". O tym, jak zatrzymać smak lata w domowej spiżarni opowiedziała w "Czterech Porach Roku".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Koktajl - potężna dawka witamin i błonnika

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2016 13:50
Koktajle mają same zalety: są zdrowe, smaczne i można je zrobić praktycznie ze wszystkiego. - Mogą to być banany, szpinak, jarmuż, może być mleko, woda, świeżo zaparzona kawa - wylicza dietetyczka Justyna Marszałkowska.
rozwiń zwiń