X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Przegląd wigilijnego stołu

Ostatnia aktualizacja: 27.12.2010 12:00
Zamrożony wigilijny barszcz może uratować nasz honor w noworoczny poranek.
Audio

Po świętach zostaje nam w lodówce dużo jedzenia. Grzechem jest je wyrzucić, a skonsumowanie wszystkiego mogłoby okazać się zgubne w skutkach.

- Pierogi z kapustą i grzybami możemy śmiało zamrozić i wykorzystać w taki dzień, kiedy będziemy mieli ochotę na wspomnienia z Wigilii – radzi w Jedynce Robert Sowa.

Według kulinarnego mistrza, pieczywo i skrawki ciast, będą świetną nagrodą dla ptaków, za ich wiosenne śpiewy. Niekoniecznie musimy dzielić się z ptactwem białym pieczywem, bo to można wykorzystać susząc je i mieląc na bułkę tartą.

- Wigilijne potrawy możemy również modyfikować – twierdzi Robert Sowa. – Wszystkie resztki pieczonych mięs, możemy podsmażyć, udusić i dodać do wigilijnej kapusty z grzybami - podpowiada kucharz.

Dzięki tak przygotowanym potrawom, nasz obiad wigilijno-noworoczny jest już gotowy.

(ah)

Aby wysłuchać materiału, wystarczy kliknąć "Przegląd wigilijnego stołu" w boksie "Posłuchaj" w ramce po prawej stronie.

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Mrowisko, salamokas - łakocie na świątecznym stole

Ostatnia aktualizacja: 25.12.2009 14:28
Mrowisko i sękacz to najbardziej popularne przysmaki świąteczne, które trafiają na stoły mieszkańców pogranicza polsko-litewskiego.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Od przyjemności jedzenia do rozkoszy wigilijnego stołu

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2010 15:00
Na pytania dotyczące miejsca kuchni w kulturze narodowej odpowiadają Hanna Szymanderska i Agnieszka Kręglicka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Rzeszów najbardziej świąteczny

Ostatnia aktualizacja: 27.12.2010 12:00
W tegorocznej rywalizacji na najpiękniejszą miejską iluminację świąteczną wygrał Rzeszów. Zobacz galerię.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Rzeszów najbardziej świąteczny

Ostatnia aktualizacja: 27.12.2010 12:00
W tegorocznej rywalizacji na najpiękniejszą miejską iluminację świąteczną wygrał Rzeszów. Zobacz galerię.
rozwiń zwiń