X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Jak mistrzowsko zorganizować grilla?

Ostatnia aktualizacja: 13.06.2015 10:01
- Należy postawić na polski produkt. Wieprzowinę, wołowinę, drób. Ryby mamy wspaniałe - powiedział w radiowej Jedynce Grzegorz Kazubski, prezes Polskiego Stowarzyszenia BBQ.
Audio
  • Prezes Polskiego Stowarzyszenia BBQ Grzegorz Kazubski o grillowaniu (Sobota z radiową Jedynką)
  • Młodzi grillują cz. 1 (Sobota z radiową Jedynką)
  • Młodzi grillują cz. 2 (Sobota z radiową Jedynką)
  • Grillujemy! (Sobota z radiową Jedynką)
  • Łosoś z Mielna (Sobota z radiową Jedynką)
Co można wrzucić na grill?
Co można wrzucić na grill?Foto: Glow Images/East News

Czy nasze mięso dorównuje amerykańskim stekom? - Wiem, że są organizacje w Polsce, które bardzo mocno pracują nad tym, aby przywrócić jakość polskiej wołowiny, wrócić do tych starych dobrych ras mięsnych - wskazał gość radiowej Jedynki. W "Sobocie z radiową Jedynką" podał swój sposób na wspaniałego łososia. Opowiedział też, jak powinno wyglądać dobre mięso na grilla. Z audycji dowiesz się także, kto wymyślił BBQ i czym się różni grill od BBQ.

Dziennikarze radiowej Jedynki Krzysztof Horwat i Bogdan Sawicki są w Dolinie Charlotty, gdzie przyglądają się Mistrzostwom BBQ Związku Miast Bałtyckich i Mistrzostwom Polski BBQ. Podczas mistrzostw przeprowadzona zostanie próba bicia rekordu Guinnessa w kategorii "najwięcej osób grillujących jednocześnie". Na tę okoliczność przygotowanych zostało 3,2 tys. grilli.

***

Tytuł audycji: Sobota z radiową Jedynką

Prowadzili: Krzysztof Horwat, Bogdan Sawicki

Gość: Grzegorz Kazubski (prezes Polskiego Stowarzyszenia BBQ)

Godzina emisji: 9.23

Data emisji: 13.06.2015

kk

Zobacz więcej na temat: grill żywność
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Dietetyczka radzi, jaki chleb jest najlepszy

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2015 17:14
Mąka żytnia razowa, żytnia mąka pytlowa, sól, woda, zakwas. I już. Nic więcej do wypieku dobrego chleba nie potrzeba. Niby proste, ale to nie wszystko, aby chleb był zdrowy..
rozwiń zwiń