Dzień placków ziemniaczanych, czyli wszystko o ziemniakach

Ostatnia aktualizacja: 13.11.2020 19:30
Potrawa niby prosta. Trzeba trochę ziemniaków, jajko, mąkę, przyprawy i już można smażyć. Na smalcu, czy na oleju? Jak długo?
(zdjęcie ilustracyjne)
(zdjęcie ilustracyjne)Foto: Taken/Pixabay

Zapraszam, Agnieszka Kunikowska.

Posłuchaj
34:20 2020_11_13 19_30_31_PR1_jedynka_dzieciom.mp3 Dzień placków ziemniaczanych (Jedynka dzieciom)

***

Tytuł audycji: Jedynka Dzieciom 

Prowadziła: Agnieszka Kunikowska

Data audycji: 13.11.2020 

Godzina audycji: 19.30

ag

Czytaj także

Kulinarna podróż w czasie

Ostatnia aktualizacja: 01.09.2018 08:45
Czy wiecie, co to jest topinambur? Czy barszcz może być zielony, a arbuz kiszony?  
rozwiń zwiń

Czytaj także

Międzynarodowy Dzień Chleba

Ostatnia aktualizacja: 16.10.2020 19:30
16 października to Międzynarodowy Dzień Chleba. Z tej okazji składamy wizytę w Muzeum Chleba.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Marynowane grzybki

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2020 17:19
Zupa grzybowa a może risotto z prawdziwkami, a może kurki w śmietanie. Grzyby, choć trzeba ostrożności i wiedzy by je zbierać to bogactwo smaków. Spróbujmy część z nich zachować. Robimy grzyby w marynacie!
rozwiń zwiń