Przetwory to jesień w słoiku

Ostatnia aktualizacja: 23.09.2021 17:30
Pierwszy dzień jesieni skłania do rozmów o przygotowywaniu przetworów, które będą ozdobą mrocznych, zimowych dni.
Zdjęcie ilustracyjne.
Zdjęcie ilustracyjne.Foto: Pixabay/jarmoluk

arbuz dieta 1200.jpg
Dzień arbuza

Posłuchaj
29:52 2021_09_23 19_30_19_PR1_jedynka_dzieciom.mp3 Przetwory zwiastunem jesieni (Jedynka dzieciom)

 

***

Tytuł audycji: Jedynka Dzieciom

Prowadziła: Joanna Ficińska

Data emisji: 21.09.2021 r.

Godzina emisji: 19.05

ag

Czytaj także

Naleśnikowe szaleństwo!

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2021 17:01
Porozmawiajmy o.. naleśnikach. Mają mnóstwo nazw, są niezwykle popularne na całym świecie. Sposób na ich przyrządzanie są tysiące, mogą być z owocami, serem, mięsem, czy różnego rodzaju farszem, na słono lub słodko, polane syropem lub podawane z sosem. A czy Wy macie swoje ulubione?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jakimi japońskimi potrawami może zachwycić się Europejczyk?

Ostatnia aktualizacja: 02.08.2021 21:50
W czasie tegorocznych wakacji wyjątkowo często odwiedzamy Japonię. Nasi sportowcy cały czas walczą w Tokio o zwycięstwa i medale Igrzysk Olimpijskich, a my im towarzyszymy myślami i przy okazji poznajemy ten niezwykły kraj. Niezwykły, ponieważ chociażby nie je się tam widelcami i nożami, tylko pałeczkami.
rozwiń zwiń