Obok karnawałowych słodyczy trudno przejść obojętnie, a słynne faworki kojarzą nam się z dobrodziejstwem babcinej kuchni. Czym się kierować, kiedy zdecydujemy się samodzielnie przyrządzić któryś z wypieków bez pomocy babci? - Musimy starać się wybierać mąkę najwyższej jakości, gdyż to jedyna droga do uzyskania idealnej konsystencji ciasta. Nie zawahajmy się dodać także odrobiny alkoholu - zachęca ekspertka.
Jakie składniki są najważniejsze podczas pieczenia karnawałowych przysmaków? Na co zwrócić uwagę przy wypiekaniu, aby móc cieszyć się pełnią smaku?
Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy.
***
Tytuł audycji: Cztery pory roku
Prowadzi: Małgorzata Raducha
Gość: Izabella Byczewska z (Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego)
Data emisji: 31.01.2019
Godzina emisji: 11.12
K.A/abi