Zielona tabletka witaminowa

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2019 14:13
Zamiast suplementów diety, które jak wiemy nie są lekami, lepiej zastosować produkty naturalne. w audycji mówiliśmy o tym, co dobrego dla naszego organizmu znajdziemy w: awokado, szpinaku, jarmużu, zielonej papryce czy wyhodowanych w domu kiełkach: rzodkiewki, rzeżuchy, fasoli mung, soczewicy czy słonecznika. 
Audio
  • Zielona tabletka witaminowa (Pigułka na zdrowie/Jedynka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Chutimun Kasun/Shutterstock

Dietetyk Agnieszka Czuchryta zdradziła także w "Pigułce na zdrowie", dlaczego osoby, które jedzą awokado mniej podjadają.

Zielone produkty możemy jeść na surowo lub wykonać z nich wspaniałe, zdrowe koktajle. Taki rodzaj wzbogacenia naszej diety jest zgodny z ostatnią wersją piramidy zdrowego żywienia przedstawioną przez Instytut Żywienia  i Żywności.

Zapraszamy do wysłuchania całej audycji. 

***

Tytuł audycji: Pigułka na zdrowie

Prowadzi: Artur Wolski

Goście: Agnieszka Czuchryta (dietetyk)

Data emisji: 9.03.2019

Godzina emisji: 13.46

kh

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Zgryz to nie tylko piękny uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 23.02.2019 13:50
Wady zgryzu są najczęściej dziedziczone, ale też mogą być skutkiem nieprawidłowych nawyków z dzieciństwa, jak ssanie smoczka czy zbyt długie picie mleka z butelki.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak odróżnić grypę od przeziębienia?

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2019 08:10
Wchodzimy w najtrudniejszy czas zachorowań na grypę. Jak podaje Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny w drugim tygodniu lutego z powodu grypy zmarło 25 osób co w tym sezonie daje już 48 ofiar tej choroby.
rozwiń zwiń