X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Pszczelich rodzin jest coraz mniej

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2011 10:11
Jeśli zginą pszczoły, radykalnemu zmniejszeniu może ulec produkcja żywności. Rośliny owadopylne stanowią prawie 80%.
Audio

Prowadząca: Teresa Martyka

- Ginięcie rodzin pszczelich budzi coraz większe zaniepokojenie. Jeśli zginą pszczoły radykalnemu zmniejszeniu może ulec produkcja żywności. Rośliny owadopylne stanowią prawie 80%.

W audycji ponadto:

- Serwis informacyjny.
- Mamy się czym pochwalić - sadownicza grupa producencka ze znakiem "Poznaj polską, dobrą  żywność”.
- Dramatyczna sytuacja świętokrzyskich  rolników, których najpierw dotknęła ubiegłoroczna powódź, a teraz ponoszą straty z racji epidemii związanej z bakterią E.coli.
- Dlaczego żywność ekologiczna stała się źródłem zakażeń.
- Jak można sobie poradzić  gospodarując na dwudziestu hektarach marnej ziemi - przykład z Pomorza.
- Jakie będą zbiory rzepaku.


Zobacz więcej na temat: żywność
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak