Polacy jedzą coraz mniej pieczywa

Ostatnia aktualizacja: 16.11.2011 09:51
Według żywieniowców, przyczynia się do tego moda na odchudzanie. Chleb, zwłaszcza żytni i razowy, jest jednak absolutną podstawą wyżywienia.
Audio

Według żywieniowców do spadającego spożycia chleba przyczynia się moda na odchudzanie. Warto jednak pamiętać, że chleb, zwłaszcza żytni i razowy, jest absolutną podstawą wyżywienia. 

W audycji ponadto:

- Serwis informacyjny.
- Produkcja energii ze źródeł odnawialnych.
- Znaczenie i zastosowanie biostymulatorów w rolnictwie.
- Ekologiczne pasieki.
- Czy produkcja ziemniaków była w tym sezonie opłacalna?
- Rosnące koszty produkcji w gospodarstwach rolnych – drożeje olej napędowy.

Prowadząca: Justyna Golonko.

Zobacz więcej na temat: moda pieczywo
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak