X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Ekologiczna żywność - poznaj co dobre

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2012 16:16
Produkcja ekologiczna rozwija się w Polsce w wyjątkowo szybkim tempie. O tym co można dobrego zrobić z ekologicznych produktów przepisy radzi ekspert kulinarny Grzegorz Łapanowski.
Magdalena Kumorek  i Artur Partyka
Magdalena Kumorek i Artur PartykaFoto: Ministerstwo Rolnictwa

Cały czas rośnie liczba  ekologicznych przetwórni. Jednak wciąż jeszcze, to co wytworzą - zamiast  cieszyć krajowych konsumentów - w większości wędruje za granicę.

Logo
Logo kampanii

Dlatego też Ministerstwo Rolnictwa  zdecydowało się na kolejną kampanię  promocyjną, a  jej hasło przewodnie to "Żywność ekologiczna gwarancją dobrego smaku".

Kampania ma na celu dostarczenie informacji i zwiększenie świadomości konsumentów na temat korzyści zdrowotnych i smakowych płynących z produkcji ekologicznej oraz zwiększenie rozpoznawalności produktów ekologicznych znakowanych unijnym logiem "Euro liścia".

>>> Zobacz stronę kampanii
Do współpracy w ramach kampanii zostali zaproszeni Ambasadorzy - Magdalena Kumorek, znana aktorka filmowa i teatralna oraz Artur Partyka, sportowiec, były skoczek wzwyż, trzykrotny olimpijczyk.
Ponadto w ramach przeprowadzanych działań przygotowano krótkie reportaże, nagrywane w ekologicznych gospodarstwach z udziałem Grzegorza Łapanowskiego - eksperta kulinarnego, który poznaje tajniki produkcji produktów naturalnych, a także przyrządza z nich wyśmienite potrawy i przetwory.

Posłuchaj o kampanii "Żywność ekologiczna gwarancją dobrego smaku" w "Rozmaitościach rolniczych" we wtorek w godz. 5-6.

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Pogardzany ziemniak nie jest zły

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2012 15:32
Polacy jedzą dużo ziemniaków. Tradycyjny polski obiad bez ziemniaków się nie liczy. Wbrew obiegowym opiniom, ziemniak nie jest wcale taki tuczący.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Letnie smaki zamknięte w słoikach

Ostatnia aktualizacja: 06.08.2012 11:47
Maliny, wiśnie, truskawki, śliwki i morele. O tym, że wszystkie warto wpakować do słoika mówimy w "Lecie z Radiem".
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Cena ekologii" - Katarzyna Błaszczyk

Ostatnia aktualizacja: 20.08.2012 10:00
Poniedziałek, 20 sierpnia, godz. 18.15, Program 3. Od 2004 roku ilość gospodarstw ekologicznych w Polsce wzrosła sześciokrotnie. Czy Polacy coraz chętniej kupują żywność ekologiczną? Kogo stać na bycie "eko"?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jedzenie BIO nie jest zdrowsze

Ostatnia aktualizacja: 25.09.2012 09:00
Moda na jedzenie ekologiczne dotarła już do Polski. Tymczasem amerykańscy naukowcy pokazują jego mankamenty, bo BIO nie zawsze znaczy lepiej i zdrowiej.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Koniec ekranów przy drogach? Zamiast nich staną drzewa

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2012 06:49
Przed hałasem mogą nas chronić szpalery drzew i wykopy - twierdzi resort transportu. O planach zmian przepisów pisze "Puls Biznesu".
rozwiń zwiń