Nestor Grojewski, czyli osobisty kucharz gwiazd

Ostatnia aktualizacja: 18.06.2019 17:55
Jak to jest gotować dla Martina Scorsese i Cameron Diaz? Co gwiazdy lubią najbardziej? O tym (i nie tylko o tym!) opowiada Nestor Grojewski, czyli polski kucharz zagranicznych gwiazd.
Audio
  • Co jedzą gwiazdy światowego filmu? (Jedynka/ Cztery pory roku)
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay

Nestor Grojewski od lat współpracuje z wieloma znanymi filmowcami. Jest ich kucharzem. Gotował m.in. Dla Martina Scorsese, kiedy ten pracował nad filmem "Gangi Nowego Jorku". - To było coś wspaniałego, kiedy widziałem jak tworzył to wszystko. Zdarzało się, że ta sama scena była powtarzana przez parę dni. Ja byłem jego osobistym kucharzem przez 9 miesięcy. Podawałem mu dużo ryb, ponieważ był na diecie. Z racji, że dużo siedział za monitorami, nie chciał przytyć - opowiada gość Jedynki.

A jak wspomina Cameron Diaz? - Żeby zachować sylwetkę, dużo czasu spędzała na siłowni - mówi Nester Grojewski i dodaje, że nawet makarony nie miały na nią negatywnego wpływu.

Przy jakich filmach jeszcze współpracował? Jak należy przygotować sos pomidorowy? Dlaczego chciałby ugotować coś wspólnie z żoną?

***

Tytuł audycji: Już taki jestem 

Rozmawia: Jolanta Fajkowska

Gość: Nestor Grojewski (kucharz)

Data emisji: 18.06.2019

Godzina emisji: 10.15

DS/ans 

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Gruba czy cienka? Jak pizza podzieliła świat

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2015 13:57
Gdy w Polsce mówimy o "prawdziwej" włoskiej pizzy, mamy na myśli cieniutkie ciasto i składniki w narodowych barwach Włoch: pomidory, ser mozarella i bazylia.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Żurek wielkanocny

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2019 15:00
Obok pisanek, babki i białej kiełbasy, to nieodłączny element wielkanocnego śniadania. Jego obecność w świątecznym menu jest mocno związana z polską tradycją. Opowiemy o tym, jak przygotować i podać wielkanocny żurek. Dodatkowo dowiemy się czym jest włoszczyzna oraz przypomnimy sobie, jak elegancko jadać zupę.
rozwiń zwiń