Nie tylko kulinarne tajemnice bobrów

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2015 18:00
W "Drodze przez mąkę" porozmawiamy o bobrach. O tym, jak smakują, oraz o … wigilijnych przepisach na dania z tych zwierząt.
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay

A także o tym, jaki jest związek między bobrem a Orygenesem. Naszym gościem będzie Łukasz Kozak z Cyfrowej Biblioteki Narodowej Polona.

***

Na audycję "Droga przez mąkę" - w sobotę (12.12) w godz. 12.00-12.30 - zaprasza Łukasz Modelski.

mm

Zobacz więcej na temat: bóbr HISTORIA kuchnia

Czytaj także

Houellebecq. Koniec świata i dobre jedzenie

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2015 14:30
- Wyjeżdżając na francuską prowincję, bohater powieści "Uległość" Houellebecqa bierze zapas batonów proteinowych i kawę rozpuszczalną, bo nie spodziewa się, że spotka go tam coś smacznego - mówiła w Dwójce Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń

Czytaj także

"Chinkali to gruzińska religia"

Ostatnia aktualizacja: 14.11.2015 13:00
Pyszne kołduny wypełnione bulionem to jeden z wielu gruzińskich przysmaków, o których rozmawialiśmy w Dwójce. Na czym polega sekret tamtejszego smaku?
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak fizyk wynalazł zupę. 150 lat rewolucji w kuchni

Ostatnia aktualizacja: 22.11.2015 14:00
– XIX wiek był w Anglii czasem klęsk głodu. Na szczęście znaleźli się kulinarni dobroczyńcy ludu – mówiła Maria Barbasiewicz, autorka książki "W kuchni jak na wojnie".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pożyteczne szkodniki. Jak sobie radzić z bobrami?

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2015 18:00
- Powinniśmy się przyzwyczaić do bobrów i nauczyć minimalizować negatywny wpływ ich działań, które nas dotykają - mówi dr Andrzej Czech, specjalista od bobrów.
rozwiń zwiń