Jak smakuje kraina czarów?

Ostatnia aktualizacja: 26.05.2016 16:00
W "Drodze przez mąkę" - rozmowa o tym co, kiedy i w jaki sposób się jada "Alicji w krainie czarów" Lewisa Carolla.
Kadr z filmu Tima Burtona Alicja w krainie czarów
Kadr z filmu Tima Burtona "Alicja w krainie czarów"Foto: PAP/ITAR-TASS

Okazuje się, że istotne jest także to, o czym się w tej historii nie mówi...

***

"Drogę przez mąkę" w sobotę (28.05) w godz. 12.00-12.30 zaprasza Łukasz Modelski.

mm

Zobacz więcej na temat: kuchnia Lewis Carroll

Czytaj także

Wyglądać chudo to wyglądać źle?

Ostatnia aktualizacja: 07.05.2016 13:00
- Przecież kiedyś mówiło się, że ktoś jest "słusznej sylwetki". A ludzie szczupli byli pozbawieni majestatu - argumentował ekspert kulinarny Zbigniew Kmieć. Czy duża masa może być zdrowa? O to pytaliśmy na Pikniku Naukowym.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak dobrać muzykę do potraw?

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2016 19:00
Badania pokazują, że poprzez muzykę nie tylko budujemy klimat wokół jedzenia, ale też wpływamy na smak, tempo spożywania i cenę zamawianych potraw.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jan Potocki i hiszpański bigos w wersji islamskiej

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2016 17:00
"Rękopis znaleziony w Saragossie" to powieść o jednym daniu hiszpańskim - a właściwie o daniu i deserze - oraz przykład francuskiego wyobrażenia o kuchni południowego sąsiada.
rozwiń zwiń