Dobre przepisy prezentem najlepszym

Ostatnia aktualizacja: 08.12.2017 16:36
O książkach kulinarnych pod choinkę rozmawialiśmy w "Drodze przez mąkę" z Małgorzatą Mintą, blogerką i dziennikarką.
Audio
  • Dobre przepisy prezentem najlepszym (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdj. ilustracyjne
zdj. ilustracyjne Foto: Shutterstock/Africa Studio

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Data emisji: 9.12.2017

Godzina emisji: 12.00

jp/mc

Czytaj także

Twarda wędzonka czy bigos. Co jadał Don Kichot?

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2017 17:50
- To rzadki przypadek powieści, w której bohater już w pierwszym rozdziale na pierwszej stronie tekstu jest charakteryzowany przez to, co jada - o kuchni w powieści "Przemyślny szlachcic Don Kichot z Manczy" Miguela de Cervantesa opowiadała w Dwójce Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Polskie wino z Kalifornii, które stworzyło Amerykę

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2017 14:15
Wszystko zaczęło się w czasach amerykańskiej prohibicji, gdy jego ojciec nauczył się wyrabiać wino owocowe. On, wygrywając pół wieku później degustację w Paryżu, obalił mit, że Francuzi nie mają sobie równych w produkcji win. 
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Gastronom zjednoczenia Włoch", czyli XIX-wieczna kuchnia Artusiego

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2017 15:00
- Pellegrino Artusi sam nie gotował, miał dwóch wiernych służących, z których pomocą doprowadzał kulinarne przepisy do perfekcji - o autorze legendarnej książki "Włoska sztuka dobrego gotowania", opowiadała jej tłumaczka Tessa Capponi-Borawska.
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Trufla. Same dobre rzeczy". Z bloga na stół

Ostatnia aktualizacja: 03.12.2017 15:00
Gościem audycji była Patrycja Dolecka, jedna z najpopularniejszych polskich blogerek kulinarnych, która wydała właśnie swoją pierwszą książkę.
rozwiń zwiń