Wszystko, czego nie wiecie o ziemniakach

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2018 17:17
W "Drodze przez mąkę" porozmawiamy o miejscu… kartofli w literaturze i kulturze polskiej.
zdj. ilustracyjne
zdj. ilustracyjneFoto: www.shutterstock.com/Nopphon_1987.

Gościem audycji będzie Joanna Jakubiuk, autorka książki "Ziemniak. Wszystko, czego nie wiecie o ziemniakach i 60 genialnych przepisów".

***

Na "Drogę przez mąkę" w sobotę (22.09) w godz. 12.30-13.00 zaprasza Łukasz Modelski.

jp/mko

Zobacz więcej na temat: ziemniaki kulinaria
Czytaj także

Kucharz wojskowy: eksperymentujemy z grochówką

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2018 11:00
- Co roku zmieniają się techniki kulinarne, dochodzą nowe urządzenia, więc próbujemy różnych podejść do tej zupy, a to podajemy ją jako piankę, a to jako mus - mówił w Dwójce Tomasz Welter trener polskiej wojskowej reprezentacji kucharzy.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Dobre na upały i nie tylko. Historia lodów

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2018 14:08
Gościem audycji "Droga przez mąkę" był Grzegorz Łucki, znawca kuchni włoskiej.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kuchnia polska jest przede wszystkim słona? Zaskakujące badania

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2018 16:00
- Może oznacza to, że Polacy jedzą bardzo dużo potraw ze wzmacniaczami smaku i do wszystkiego dosypują różnych cudownych miksów przypraw – komentowała Małgorzata Minta wyniki badań, z których m.in. wynika, że najpopularniejszym smakiem kojarzącym się z rodzimą kuchnią jest według Polaków smak słony…
rozwiń zwiń
Czytaj także

Motocyklem po smaki świata

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2018 14:47
- Gdy jestem w Holandii, nie umiem sobie odmówić bułeczki ze śledziem - o swoich kulinarnych podróżach opowiadał w Dwójce Bartek Gosk, motocyklista i kucharz.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Przepis na kucharza doskonałego

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2018 14:00
Gościem audycji był współautor książki "Kucharz doskonały. Sekrety kuchmistrzowskie Wojciecha Wielądki".
rozwiń zwiń