X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Koreańskie kimchi. Tradycja i metody przygotowania

Ostatnia aktualizacja: 12.04.2019 12:12
Gościem audycji był Grzegorz Łapanowski, kucharz i autor książek kulinarnych.
Audio
  • Grzegorz Łapanowski o koreańskiej potrawie kimchi (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdj. il.
zdj. il.Foto: shutterstock/Nungning20

Rozmawialiśmy o tajnikach dania, z którego słynie koreańska kuchnia - kimchi.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Gość: Grzegorz Łapanowski (kucharz, autor książek kulinarnych, edukator)

Data emisji: 13.04.2019

Godzina emisji: 12.30

jp/pg

Zobacz więcej na temat: Korea Południowa kulinaria
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, możesz być pierwszy!
aby dodać komentarz
brak

Czytaj także

Kulinarna podróż w XIX wiek z Marcjanną Oborską

Ostatnia aktualizacja: 23.03.2019 15:52
- Dość przypadkiem natrafiliśmy z dr. Mirosławem Roguskim na zbiór przepisów autorstwa pani domu, Marcjanny Oborskiej, rocznik 1784. Zachował się on w bibliotece Ossolineum w papierach Jawornickich, bo Marcjanna była z domu Jawornicka - mówiła w Dwójce Małgorzata Buttitta, antropolożka kultury i autorka tekstów kulinarnych.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Sekret miłości Węgrów do wina zawiera się w słowie "bor"

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2019 10:00
- Słowo wino w większości krajów wywodzi się z łaciny. Tymczasem na Węgrzech należy ono do korpusu najstarszych wyrazów, które Węgrzy przynieśli z sobą, kiedy dopiero zajmowali tereny, na których znajduje się ich kraj - mówił w Dwójce dr Dávid Brazsil.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tymoteusz Michalski: najlepsza oliwa jest z czystych miejsc

Ostatnia aktualizacja: 06.04.2019 14:00
- Na jakość oliwy z Kalamaty wpływa dostęp do morza, wiatry i prądy opływające Peloponez, ale przede wszystkim braku przemysłu w okolicy. Czystość tego regionu jest najważniejsza - mówił w Dwójce Tymoteusz Michalski z inicjatywy "Oliwa wypływa".
rozwiń zwiń