O smaku według Davida Hume'a

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2021 12:00
W niedzielnej "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy o smaku w ujęciu Davida Hume'a oraz jego gustach kulinarnych. Gościem audycji była filozofka dr Karolina Rychter.
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock/Yulia Grigoryeva

Posłuchaj
22:45 Droga przez mąkę 14.02.2021.mp3 Dr Karolina Rychter o smaku według Davida Hume'a (Droga przez mąkę/Dwójka)

Karolina Rychter związana z Instytutem Filozofii i Kolegium Artes Liberales Uniwersytetu Warszawskiego. Zajmuje się filozofią kultury. Jej doktorat dotyczył związków filozofii i literatury. Publikowała m.in. w "Przeglądzie Filozoficznym" oraz czasopiśmie naukowym "Eidos. A Journal for Philosophy of Culture". Poza filozofią i literaturą zajmuje się pisaniem o winie. Jej teksty przeczytać można w magazynie internetowym "Winicjatywa".

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadził: Łukasz Modelski

Gość: Dr Karolina Rychter (filozof kultury, publicystka)

Data emisji: 14.02.2021

Godzina emisji: 11.00​


Czytaj także

Kulinarne aspekty życia Franciszka Fiszera

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2017 14:05
O legendarnym filozofie, smakoszu i przedstawicielu warszawskiej cyganerii z przełomu XIX i XX wieku porozmawiamy w audycji "Droga przez mąkę".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Karolina Rychter: szkoda, że Onfraya traktuje się u nas w taki sposób

Ostatnia aktualizacja: 25.04.2020 12:28
- Michel Onfray jest bardzo znanym we Francji autorem bestselerów. Jeśli chodzi zaś o polski grunt, to jest traktowany z przymrużeniem oka i trochę marginalizowany. W sposób filozoficzny nikt się nim u nas na poważnie nie zajął. Według mnie trochę szkoda - mówiła w "Drodze przez mąkę" filozofka i autorka książek o winie.
rozwiń zwiń