Sitopia. Szacunek do jedzenia nadzieją ludzkości?

Ostatnia aktualizacja: 27.06.2021 11:30
Gościem ostatniej przed wakacjami "Drogi przez mąkę" była Carolyn Steel, brytyjska architektka, wykładowczyni, prezenterka BBC, autorka książki "SITOPIA. Jak jedzenie może ocalić świat".
Okładka książki
Okładka książkiFoto: materiały prom./wyd. Wysoki Zamek

Szacunek do jedzenia to coś dużo więcej niż radość z organicznej marchewki czy kawałka dobrego sera; to nasza jedyna droga przeżycia – twierdzi w swojej książce prof. Carolyn Steel.

Posłuchaj
28:08 2021_06_27 11_01_24_PR2_Droga_przez_mąkę.mp3 Sitopia. Szacunek do jedzenia nadzieją ludzkości? (Droga przez mąkę/Dwójka)

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Gość: Carolyn Steel (brytyjska architektka, wykładowczyni, prezenterka BBC, autorka książki "SITOPIA. Jak jedzenie może ocalić świat")

Data emisji: 27.06.2021

Godzina emisji: 11.00

Czytaj także

Fleksitarianizm - pomóc sobie i planecie

Ostatnia aktualizacja: 11.04.2021 11:00
W kolejnej odsłonie "Drogi przez mąkę" rozmawialiśmy z Sylwią Majcher, autorką książki "Mniej mięsa. Jak zostać fleksitarianinem, by pomóc sobie i planecie".
rozwiń zwiń