"Patrick Melrose" od strony gastronomicznej

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2021 12:00
W audycji rozmawialiśmy o gastronomii w serii powieści i miniserialu "Patrick Melrose" Edwarda St Aubyna.
Okładka książki
Okładka książkiFoto: materiały prom.

Posłuchaj
24:13 Droga przez mąkę 21.03.2021.mp3 "Patrick Melrose" od strony gastronomicznej (Droga przez mąkę/Dwójka)

 W książce i serialu poznajemy Patricka Melrose – człowieka pochodzącego z bogatej, arystokratycznej rodziny. Obserwujemy go na różnych etapach jego życia, zaczynając od dzieciństwa, pełnego traum i rozczarowań, po dorosłość pełną używek.

Dzięki swojemu finansowemu uprzywilejowaniu może pozwolić sobie na najlepsze hotele, a także wykwintne jedzenie i alkohol. Przewodnikiem po kulinarnej części tej historii była pisarka i dziennikarka Agnieszka Drotkiewicz.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 21.03.2021

Godzina emisji: 11.00​

Czytaj także

"Hamburger nie może zejść z kulinarnej sceny"

Ostatnia aktualizacja: 27.04.2018 15:17
- Powodem, dla którego warto czasem zjeść bułkę z mięsem jest urozmaicenie jadłospisu. To może być dobre i zdrowe jedzenie jeśli tylko użyjemy do jego przygotowania zdrowych produktów – mówił w Dwójce Paweł Łukasik.
rozwiń zwiń