Logo Polskiego Radia
X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Jedynka
Anita Karwacka 21.06.2011

Grillowane filety z kurczaka z gruszkami i oscypkiem

podane z emulsją z pietruszki i orzechów włoskich
Grillowana pierś z kurczaka z gruszkami i oscypkiemGrillowana pierś z kurczaka z gruszkami i oscypkiem

Składniki dla 4 osób:

8 x 80 g piersi z kurczaka

4 gruszki

Marynata:

½ szklanki oliwy z oliwek

1 op. marynaty grillowej klasycznej

12 plasterków sera oscypek

4 plastry chudego bekonu

2 gałązki rozmarynu

1 pęczek kolorowych sałat

Sos:

100 ml oleju słonecznikowego

1 pęczek natki pietruszki

4 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Sól, grubo mielony czarny pieprz

1 łyżeczka chili pieprz cayenne

1 łyżka miodu

Sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku.

Gruszki obrać, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Plastry owoców, mięso i ser oscypek zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce. Gruszki, oscypek, kurczaka i bekon grillować z gałązkami rozmarynu przez około 10-15 minut, przekładając na drugą stronę.

Piersi kurczaka, gruszki, ser oscypek i bekon ułożyć na talerzach, całość udekorować kolorowymi sałatami i skropić przygotowanym wcześniej sosem.

Cafe Prima Prymat Lazur Konspol Poltino Ministerstwo Rolnictwa Ministerstwo Zdrowiamammografiacytologia Krajowa Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego TVP1 Super Express