X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Książki z przepisami - zaproszenie do kulinarnych eksperymentów

Ostatnia aktualizacja: 30.06.2015 12:59
W dniach 24-26 lipca w Warszawie odbędą się 3. Targi Książki Kulinarnej. O imprezie opowiada w Trójce jej organizatorka Marta Gessler.
Audio
  • Marta Gessler opowiada o 3. Targach Książki Kulinarnej (Do południa/Trójka)
Na rynku wciąż pojawiają się nowe książki kulinarne. Na które z nich warto zwrócić uwagę? (zdjęcie ilustracyjne)
Na rynku wciąż pojawiają się nowe książki kulinarne. Na które z nich warto zwrócić uwagę? (zdjęcie ilustracyjne)Foto: pixabay/condesign

- Hasłem tegorocznych targów jest "doświadczenie". Doświadczenie rozumiane jako wiedza kulinarna i umiejętności, którymi możemy się dzielić. Ale jest też drugi wymiar tego określenia. Chodzi o doświadczenie jako eksperymentowanie, doświadczenie jako doświadczanie - mówi w audycji "Do południa" Marta Gessler.

Restauratorka opowiada słuchaczom Trójki o zbliżających się targach i zdradza, czyje przepisy ją inspirują.

***

Tytuł audycji: Do południa
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Marta Gessler (restauratorka, organizatorka Targów Książki Kulinarnej)
Data emisji: 30.06.2015
Godzina emisji: 10:20

iwo/mk

Czytaj także

W poszukiwaniu skarbów polskiej kuchni

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2015 15:34
Gdy odwiedzamy inne kraje, chętnie próbujemy lokalnych przysmaków i specjałów. Warto robić to samo podczas podróżowania po Polsce. Jest wiele do okrycia!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Zdrowe pasty na bazie twarogu

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2015 22:00
Mogą być przekąską lub głównym składnikiem śniadania. Warto jeść je często, bo są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, których zazwyczaj brakuje w naszej diecie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Proste i nietypowe przepisy na dania z bobem

Ostatnia aktualizacja: 25.06.2015 16:00
- Gdy zostanie nam trochę ugotowanego bobu, możemy go obrać i wykorzystać do różnych dań - mówi restauratorka Agnieszka Kręglicka i podaje w audycji kilka wartych uwagi przepisów.
rozwiń zwiń