X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Misja Irka, czyli kucharza - terapeuty

Ostatnia aktualizacja: 09.08.2016 11:00
Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą.
Davina Reeves-Ciara i Irek Ciara
Davina Reeves-Ciara i Irek CiaraFoto: (kadr z filmu http://tagen.tv/vod/)

Irek Ciara jest fizjologiem i biochemikiem, skończył również filozofię w Nowym Jorku, ale woli, jak się go nazywa kucharzem-terapeutą. Wiedzę o gotowaniu zdobywał zarówno u zielarzy i szamanów, jak i u wybitnych kucharzy na całym świecie, pracując w ich restauracjach. Stworzył swój własny terapeutyczny system żywienia, którym pomagał wracać do zdrowia i tracić kilogramy amerykańskim gwiazdom i biznesmenom.

Przez żołądek również trafił do serca Miss Nowego Jorku z 2010 r. Aktorka Davina Reeves-Ciara została jego żoną. Jednak polskie warzywa i chwasty były taką konkurencją dla amerykańskich, że teraz z dwójką dzieci (oczekując na trzecie) mieszkają w małej wsi w Rudawskim Parku Krajobrazowym na Dolnym Śląsku. Propagowanie Żywienia Terapeutycznego oboje traktują jako misję. Niektóre z ich przepisów można obejrzeć na Tagen TV.

***

Zapraszamy do wysłuchania reportażu "Misja od kuchni", autorstwa Doroty Jaśkiewicz-Łebek. Nadamy go we wtorek (9 sierpnia) o godz. 18.15.

Czytaj także

Jagody w kuchni: crumble, racuchy i inne pyszności

Ostatnia aktualizacja: 13.07.2016 13:38
Sezon na jagody właśnie się rozpoczyna, dlatego podpowiadamy, jak w prosty sposób zrobić z nich smakowite przekąski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Keczup truskawkowy i inne przetwory

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2016 17:35
Od lipca warto pomyśleć o jesiennych przetworach. - Owoce, z których robimy konfitury i dżemy, też można przyrządzić wytrawnie - zapewnia Marta Dymek, specjalistka od kuchni wegetariańskiej, autorka książki i bloga Jadłonomia.
rozwiń zwiń