X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Warzywa i siemię lniane - połączenie doskonałe

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2015 11:00
Połączenie w jednym posiłku siemienia lnianego i warzyw ma zarówno doskonały wpływ na zdrowie, jak i pomaga schudnąć. Kluczowe jest odpowiednie przygotowanie ziarenek lnu.
Audio
  • Grażyna Dobroń opowiada o zaletach łączenia warzyw z siemieniem lnianym (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Rozmówczyni Grażyny Dobroń tłumaczy, że przed posypaniem warzyw siemieniem lnianym, należy zmielić ziarenka, ale w specyficzny sposób. W audycji podaje dokładną instrukcję
Rozmówczyni Grażyny Dobroń tłumaczy, że przed posypaniem warzyw siemieniem lnianym, należy zmielić ziarenka, ale w specyficzny sposób. W audycji podaje dokładną instrukcjęFoto: Panthermedia

Grażyna Dobroń tłumaczy w audycji, dlaczego o lnie nie powinny zapominać osoby, które chcą zrzucić zbędne kilogramy. - Siemię lniane można dodawać do surówek czy sałatek, czyli dań, w których dominują warzywa - dodaje Urszula Kwiatek, psychodietetyk. Ekspertka wyjaśnia także, dlaczego właśnie kompozycja lnu i warzyw jest najbardziej korzystna dla zdrowia.

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Urszula Kwiatek (psychodietetyk)
Data emisji: 12.05.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/ei

Czytaj także

Wyrwij się z klatki myślowych schematów

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2014 13:25
- Nie wszystkie problemy da się rozwiązać dzięki logice - przypomina filozof dr Tomasz Skalski. Czasem potrzebna jest zmiana naszego toku rozumowania.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Odzyskać siebie dla siebie

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2014 14:22
W dzisiejszym świecie człowieka często określa stan konta, status społeczny, rodzaj pracy, umiejętności, typ myślenia, a nawet to, że człowiek-pracownik staje się towarem na sprzedaż lub do wynajęcia. Czas postawić na intuicję i odzyskać siebie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pracę mózgu można poprawić. Jak to zrobić?

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2015 13:50
Jak pisze Daniel G. Amen w książce "Wspieraj swój mózg", starzenie się nie jest naszym wyborem, ale posiadanie mózgu, który wygląda i czuje się staro, już jest.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wyhoduj w sobie pozytywność!

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2015 15:31
Pozytywnego podejścia do świata i własnego życia można się nauczyć. Wystarczy trochę potrenować!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wykrzycz złe emocje i oczyść duszę!

Ostatnia aktualizacja: 28.04.2015 13:17
W audycji "Instrukcja obsługi człowieka" rozmawiamy z Alicją Konopko-Ulaniecki, która prowadzi warsztaty z uwalniania blokad energetycznych ciała.
rozwiń zwiń