X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Niespodzianki w nowej piramidzie żywienia

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2015 15:40
- Mózg może wykorzystać glukozę, ale wyższej energii, jaka jest w tłuszczu - nie potrafi. Z tej energii może korzystać tylko mięsień - przekonuje dr Danuta Myłek, alergolog.
Audio
  • Nowa piramida żywienia pełna niespodzianek (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
- Cukier, pszenica, mięso i mleko są na samym szczycie piramidy. Z ubolewaniem muszę stwierdzić, że to wciąż podstawa żywienia przeciętnego Polaka - mówi dr Danuta Myłek
- Cukier, pszenica, mięso i mleko są na samym szczycie piramidy. Z ubolewaniem muszę stwierdzić, że to wciąż podstawa żywienia przeciętnego Polaka - mówi dr Danuta MyłekFoto: Glow Images/East News

To dlatego u podstawy nowej piramidy żywienia jest ruch. Chodzi o to, żebyśmy lepiej radzili sobie ze spalaniem nagromadzonego w naszym ciele tłuszczu.

Z drugiej strony wiadomo, że tłuszcze powinny stanowić aż 30 proc. diety człowieka. Jest jednak jedno "ale", o którym w audycji mówi gość Grażyny Dobroń.

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Goście: dr Danuta Myłek (alergolog)
Data emisji: 2.6.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/iwo

Czytaj także

Dlaczego warto mieć kolorowe wega-życie?

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2014 16:30
Wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania, ale przede wszystkim życiowa postawa. Czy warto rozważyć przejście na wegetarianizm? Co kieruje ludźmi, którzy decydują się przejść na taką dietę? Mówili o tym goście audycji "Dobronocka".
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wiosenne odchudzanie. Jak zrobić to mądrze?

Ostatnia aktualizacja: 31.03.2015 15:09
Po przedświątecznych porządkach i wielkanocnym delektowaniu się przysmakami przychodzi zazwyczaj czas na wiosenne odchudzanie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Warzywa i siemię lniane - połączenie doskonałe

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2015 11:00
Połączenie w jednym posiłku siemienia lnianego i warzyw ma zarówno doskonały wpływ na zdrowie, jak i pomaga schudnąć. Kluczowe jest odpowiednie przygotowanie ziarenek lnu.
rozwiń zwiń