X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Jak smacznie jeść na diecie bezglutenowej?

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2015 15:00
Majonez z kalafiora, bigos myśliwski, smalczyk z jabłkami - Jola Słoma przekonywała w Trójce, że posiłki osób nietolerujących glutenu mogą być smaczne i inspirujące.
Audio
  • Jak smacznie jeść na diecie bezglutenowej? (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Kasza gryczana
Kasza gryczanaFoto: Glowimages/East News

- Ludzie na diecie bezglutenowej nie mogą użyć pszennej mąki, więc nagle stają w kuchni i nie wiedzą, co mają zrobić - opowiadała współautorka książki "108 potraw bezglutenowej kuchni wegańskiej". W rozmowie z Grażyną Dobroń Jola Słoma podkreślała, że to ograniczenie paradoksalnie może stać się okazją do dobrej zmiany zwyczajów żywieniowych w całej rodzinie.

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Jola Słoma (propagatorka kuchni wegańskiej) 
Data emisji: 7.12.2015
Godzina emisji: 11.15

bch/ei

Czytaj także

Odkryj swoje ciało niczym Amerykę!

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2015 14:23
W codziennym zabieganiu często zapominamy o tym, że mamy… ciało. Przypominamy sobie o nim dopiero wówczas, gdy zaczynamy odczuwać ból lub gdy pojawiają się inne dolegliwości chorobowe.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Podstępny cukier. Jak ograniczyć jego spożycie?

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2015 13:22
- Każdy z nas zjada w ciągu roku 40 kg cukru - mówi w audycji "Instrukcja obsługi człowieka" Grażyna Dobroń. Co możemy zrobić, by uwolnić się z cukrowej pułapki?
rozwiń zwiń