Jak smacznie jeść na diecie bezglutenowej?

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2015 15:00
Majonez z kalafiora, bigos myśliwski, smalczyk z jabłkami - Jola Słoma przekonywała w Trójce, że posiłki osób nietolerujących glutenu mogą być smaczne i inspirujące.
Audio
  • Jak smacznie jeść na diecie bezglutenowej? (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Kasza gryczana
Kasza gryczanaFoto: Glowimages/East News

- Ludzie na diecie bezglutenowej nie mogą użyć pszennej mąki, więc nagle stają w kuchni i nie wiedzą, co mają zrobić - opowiadała współautorka książki "108 potraw bezglutenowej kuchni wegańskiej". W rozmowie z Grażyną Dobroń Jola Słoma podkreślała, że to ograniczenie paradoksalnie może stać się okazją do dobrej zmiany zwyczajów żywieniowych w całej rodzinie.

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Jola Słoma (propagatorka kuchni wegańskiej) 
Data emisji: 7.12.2015
Godzina emisji: 11.15

bch/ei

Czytaj także

Odkryj swoje ciało niczym Amerykę!

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2015 14:23
W codziennym zabieganiu często zapominamy o tym, że mamy… ciało. Przypominamy sobie o nim dopiero wówczas, gdy zaczynamy odczuwać ból lub gdy pojawiają się inne dolegliwości chorobowe.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Podstępny cukier. Jak ograniczyć jego spożycie?

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2015 13:22
- Każdy z nas zjada w ciągu roku 40 kg cukru - mówi w audycji "Instrukcja obsługi człowieka" Grażyna Dobroń. Co możemy zrobić, by uwolnić się z cukrowej pułapki?
rozwiń zwiń