Gość Grażyny Dobroń o zdrowej diecie (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Trójka|Instrukcja obsługi człowieka
Jak zdrowiej jeść w święta?
2015-12-21, 09:12 | aktualizacja 2015-12-30, 15:12
- Codziennie musimy mieć ok. 30 proc. tłuszczu w naszej diecie. Chodzi o tłuszcze nienasycone, wyciskane na zimno - mówi doktor Danuta Myłek, alergolog.
Posłuchaj
Dodaj do playlisty
Gość Grażyny Dobroń radzi, by na święta usmażyć karpia na maśle klarowanym, a nie na oleju rzepakowym. - Jeśli chcemy zjeść śledzia, zamarynujmy go w oliwie, a nie w occie. Dla zdrowia to nie są drobiazgi - dodaje doktor Myłek.
W audycji mówimy, dlaczego ograniczenie jedzenia mięsa może dobrze wpłynąć na nasze zdrowie.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: dr Danuta Myłek (alergolog)
Data emisji: 21.12.2015
Godzina emisji: 11.15
mp/iwo