Warzywa strączkowe. Jedz i żyj dłużej!

Ostatnia aktualizacja: 12.09.2016 15:50
- Warzywa strączkowe doskonale komponują się z różnymi rodzajami mięs. Można je też świetnie wykorzystać do deserów - przekonuje Maria Banach, autorka książki "Strączki".
Audio
  • Warzywa strączkowe. Jedz i żyj dłużej! (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Fasola to bogate źródło witamin z grupy B
Fasola to bogate źródło witamin z grupy BFoto: 2905102/Pixabay.com/CC0 Public Domain

Fasolowe brownie z korzenną nutką lub tort z mielonego groszku z kremem cytrynowym - to tylko niektóre frykasy z warzyw strączkowych. Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji, w której gość Grażyny Dobroń mówi m.in. o całej palecie zalet warzyw strączkowych i podpowiada, jak złagodzić ich "rozdymające właściwości".

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Gość: Maria Banach (autorka książki "Strączki", prowadzi bloga Gruszka z fartuszka)
Data emisji: 12.09.2016
Godzina emisji: 11.16

mk/mp

Czytaj także

Dlaczego zdrowe odżywianie jest tak ważne? Bo jelito to drugi mózg!

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2016 13:46
- Wiele produktów, które są na rynku, jest tak przetworzonych, że ich spożywanie jest przyczyną problemów - mówi dr Grażyna Pająk, biolog i dietetyk.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jak uniknąć pożaru w żołądku?

Ostatnia aktualizacja: 07.03.2016 13:38
Stres to otwarte wrota do zapalenia błony śluzowej żołądka. By skutecznie z nim walczyć, potrzeba odpowiedniej diagnozy.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Półpłynna dieta zamiast kotleta

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2016 15:03
Autorka książki o odchudzaniu, która była gościem Trójki, zrzuciła 40 kilogramów. Próbowała wszystkich diet, ale skuteczna okazała się dopiero jej własna.
rozwiń zwiń