X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Jak grillować, żeby sobie nie szkodzić?

Ostatnia aktualizacja: 07.05.2018 11:45
Sezon na grillowanie się rozpoczął. Kto nie lubi spędzić ciepłego dnia wraz ze znajomymi, zajadając się gorącymi kiełbaskami czy innymi przysmakami prosto z rusztu? 
Audio
  • Grillowanie w zdrowy sposób! (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Pixabay

cukier 1200 SeppH.jpg
Jak osłodzić życie, czyli co zamiast cukru?

Należy pamiętać by nie stosować kilku technik grillowania, które szkodzą naszemu organizmowi. Grażyna Dobroń radzi nam, jak należy przygotowywać posiłki na ruszcie, aby mieć pewność, że nie dostarczamy sobie szkodliwych substancji. 

– Dwieście gramów kiełbasy przygotowanej na grillu węglowym, wytwarza sto razy więcej szkodliwych substancji, niż dwadzieścia wypalonych papierosów. Głupotą jest grillować również na węglu drzewnym, ponieważ toksyny uwalniają się już od rozpalenia. Należy też pamiętać o aluminiowych tackach na mięso, bowiem jeśli do ognia kapie tłuszcz, to wytwarzają się rakotwórcze substancje – podkreśla Grażyna Dobroń. 

Jak ograniczyć ilość toksyn? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji. 

***

Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadzi: Grażyna Dobroń
Data emisji: 7.05.2018
Godzina emisji: 11.16

kw/ml

Czytaj także

Grażyna Dobroń o sprawach ważnych i najważniejszych

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2018 09:00
Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której dziennikarka Trójki wyjaśnia słuchaczom, jak właściwie korzystać z instrukcji obsługi człowieka.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czym jest kąpiel leśna?

Ostatnia aktualizacja: 23.04.2018 12:00
– Japończycy doskonale wiedzą, jak korzystać ze spacerów pośród drzew. W 1982 roku, dla poprawy kondycji ciężko pracujących ludzi, wprowadzono narodowy program kąpieli leśnych – opowiada Grażyna Dobroń.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Nawet choroba może zmienić życie na lepsze

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2018 11:30
Majówka to znakomita okazja by wybrać sie na łono przyrody. Podobnie postąpiła Wiola Pietrzak, ale nie z powodu długiego weekendu.
rozwiń zwiń