X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zupy, pestki i buraczki – rewelacja na chłody

Ostatnia aktualizacja: 29.09.2010 15:15
W jedzeniu nie chodzi o to, by się najeść. Jedzenie zostało stworzone, by nasycać nasze ciało. A o tej porze roku potrzebujemy tego, co rozgrzewa.
Audio

Jesienią i zimą powinniśmy odżywiać się w sposób rozgrzewający. Sałatki z pestkami, brokuły z czosnkiem lub imbirem i koniecznie – zupy! Dietetycy podkreślają, że gdy kończy sie lato, nadchodzi czas marchwi, dyni, buraków i długo gotowanego rosołu z trzech mięs.

- Polecałabym buraczki polane olejem z pestek dyni i posypane dyniowymi pestkami; rewelacja! - zachęca Anna Krasucka z Akademii Odżywiania dla Zdrowia.

Powinniśmy dążyć do równowagi w każdym wymiarze, także w naszej diecie. Dlatego nie sugerujmy się tym co próbują forsować fast foody i reklamy. Zadbajmy o siebie od środka, by nie dobrały się do nas bakterie i wirusy z zewnątrz.


Audycji „Instrukcja obsługi człowieka” można słuchać na antenie Trójki codziennie od poniedziałku do piątku o godzinie 10.45. Zapraszamy.

(asz)

Czytaj także

Odżywiać ciało i duszę

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2009 00:00
Jako dorośli nie możemy już polegać na rodzicach w sprawach dotyczących jedzenia. Musimy sami o siebie zadbać. Czując głód wciąż nie wiemy co zjeść, ile zjeść, co jest dla nas dobre. Za to mamy coraz więcej produktów przetworzonych, problemy...
rozwiń zwiń

Czytaj także

Dieta jesienno-zimowa

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2009 10:45
Dieta jesienno-zimowa
rozwiń zwiń