X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Dlaczego pokochaliśmy food trucki?

Ostatnia aktualizacja: 16.04.2016 14:45
Bliżej im do slow foodu niż śmieciowego jedzenia. Food trucki, czyli mobilne bary, znacznie odeszły od swojego pierwowzoru, czyli budek gastronomicznych z lat 90.
Audio
  • Food trucki - nowa moda i namiętność (Zapraszamy do Trójki - ranek)
W food trucku musi zmieścić się zarówno bar, jak i kuchnia pozwalająca na swobodne przygotowywanie dań
W food trucku musi zmieścić się zarówno bar, jak i kuchnia pozwalająca na swobodne przygotowywanie dańFoto: Polskie Radio

Na ulicy można dziś kupić nie tylko frytki czy hamburgery (choć te nadal są bardzo popularne), ale także dania z całego świata.

Kiedy pojawiły się food trucki? - W 2010 roku, ale wtedy się nie przyjęły. Dopiero dwa lata później mobilne bary zagościły na dobre, przede wszystkim w dużych miastach - mówi Robert Stańczyk z Foodtruckportal.pl.

Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji, z której możemy dowiedzieć się, skąd właściciele food trucków czerpią pomysły i kulinarne inspiracje.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Prowadzi: Marcin Łukawski
Autor: Magdalena Karczewska
Data emisji: 16.04.2016
Godziny emisji: 7.37

mp/mk

Czytaj także

Kacper czy Kazimierz? Jakie imiona nadajemy dzieciom?

Ostatnia aktualizacja: 15.10.2015 20:00
Moda nie zna wyjątków. Nie omija nawet imion, które rodzice wybierają dla swoich nowo narodzonych pociech.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czy wegetarianie tęsknią za kotletem?

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2016 13:30
Dziś Światowy Dzień Wegetarian. Według różnych teorii na świecie są osoby, które nie powinny jeść mięsa, bo jest ono dla nich szkodliwe. Są też tacy, którzy już od dzieciństwa żywią niechęć do mięsnych pokarmów.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Co założyć do opery czy teatru?

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2016 18:35
Mówi się, że nie szata zdobi człowieka, ale są sytuacje, kiedy to właśnie strojem powinno się podkreślić wyjątkowość i miejsca, i wydarzenia.
rozwiń zwiń