X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Smakowita tradycyjna kuchnia z wyspy Bali

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2017 12:00
- Oryginalna kuchnia balijska jest zdecydowanie ostra. Jeśli miałbym polecić jedno tradycyjne danie, to byłby to grillowany mielony kurczak na patyku - mówi Tomaszowi Gorazdowskiemu kucharz z wyspy Bali.
Audio
  • Smakowita tradycyjna kuchnia z wyspy Bali (Zapraszamy do Trójki - ranek)

Jak przekonuje dziennikarz, na Bali można spróbować bardzo smacznych dań. Podstawowymi składnikami tutejszej kuchni są szalotka albo cebula, chilli i czosnek. Do ważnych składników należy też imbir.

Balijski kucharz wyjaśnia Tomaszowi Gorazdowskiemu, jak się przygotowuje tradycyjny balijski sos, który można wykorzystać w wielu potrawach.

Zachęcamy do wysłuchania relacji naszego dziennikarza. Usłyszymy w niej także o balijskich szkołach gotowania - popularnej atrakcji turystycznej na wyspie.

***

Tomasz Gorazdowski rozpoczął 3-miesięczną podróż po Azji. Po wyruszeniu z Timoru Wschodniego planuje różnymi środkami transportu przemieszczać się przez m.in. Malezję, Singapur, Laos, Kambodżę i Birmę, by dotrzeć do Bhutanu. Relacji naszego dziennikarza można słuchać na antenie Trójki od poniedziałku do czwartku o godz. 8.40. Zapraszamy też na stronę kierunekazja.polskieradio.pl.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Prowadzi: Marcin Łukawski
Autor materiału reporterskiego: Tomasz Gorazdowski
Data emisji: 9.02.2017 
Godzina emisji: 8.44

fbi/ei

Czytaj także

Tomasz Gorazdowski w podróży z Timoru Wschodniego do Bhutanu

Ostatnia aktualizacja: 23.01.2017 10:40
- Zaczynam podróż od Timoru Wschodniego, a potem będą: Indonezja, Singapur, Malezja, Tajlandia, Wietnam, Laos, Birma, Kambodża, Bangladesz, Indie, Bhutan i być może na końcu Nepal - relacjonuje z południowo-wschodnich krańców Azji Tomasz Gorazdowski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Tomasz Gorazdowski na indonezyjskiej wyspie Flores

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2017 11:00
- Przyroda jest tu oszałamiająca, niezepsuta i powalająco bogata - mówi Tomasz Gorazdowski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Bolesna prawda o wyspach Indonezji

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2017 14:00
- Na Flores są jeszcze połacie ziemi, których człowiek nie zepsuł, szczególnie na północy, gdzie trudno się dostać, a jedyna droga przejezdna jest dla samochodów tylko latem - powiedział Tomasz Gorazdowski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Smoki Indonezji - gigantyczne jaszczurki z Komodo

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2017 12:00
- Smoki z Komodo to groźne, silne jaszczury. Długość ich ciała dochodzi do 3 metrów, mogą ważyć do 100 kg. Są zdolne powalić półtonowego bawołu, bywają też groźne dla ludzi - opowiada Tomasz Gorazdowski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czym wyspa Bali zaskoczyła Tomasza Gorazdowskiego?

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2017 11:50
- Na Bali mieszkają teraz 4 miliony ludzi, a trzy razy tyle przyjeżdża rocznie, by cieszyć oczy przyrodą, zachwycać się kuchnią i odstresowywać się - mówi Tomasz Gorazdowski.
rozwiń zwiń