X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Singapur. Jedzenie, które olśni każdego

Ostatnia aktualizacja: 21.02.2017 10:01
Singapur to miejsce, w którym miłośnicy jedzenia mogą poczuć się jak w niebie za życia. Tysiące stoisk, restauracji. Jedzenie każdego typu i o każdej porze.
Audio
  • Singapur. Jedzenie, które olśni każdego (Zapraszamy do Trójki - ranek)
Jedzenie z nagrodzonego gwiazdką Michelina stoiska w Singapurze
Jedzenie z nagrodzonego gwiazdką Michelina stoiska w SingapurzeFoto: Tomasz Gorazdowski

W zeszłym roku na kulinarnej scenie Singapuru miało miejsce wydarzenie bez precedensu. Po raz pierwszy w historii gwiazdkę Michelin otrzymało stoisko uliczne. Tomasz Gorazdowski twierdzi, że kurczak w nagrodzonej knajpce wciąż jest tak samo dobry, jak przed przyznaniem wyróżnienia.

Jaka jest tajemnica powodzenia nagrodzonych restauracji? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.

***

Tomasz Gorazdowski rozpoczął 3-miesięczną podróż po Azji. Po wyruszeniu z Timoru Wschodniego planuje różnymi środkami transportu przemieszczać się przez m.in. Malezję, Singapur, Laos, Kambodżę i Birmę, by dotrzeć do Bhutanu. Relacji naszego dziennikarza można słuchać na antenie Trójki od poniedziałku do czwartku o godz. 8.40. Zapraszamy też na stronę kierunekazja.polskieradio.pl.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Prowadzi: Marcin Łukawski
Autor materiału reporterskiego: Tomasz Gorazdowski
Data emisji: 21.02.2017 
Godzina emisji: 8.44

mp/mk

Czytaj także

Romantyczna kolacja walentynkowa, a potem... kara

Ostatnia aktualizacja: 14.02.2017 16:00
- Walentynki wyzwalają w Indonezji ogromne emocje. Rok temu na ulice wyszły dziesiątki tysięcy protestujących przeciwko nowej, niemuzułmańskiej tradycji - relacjonuje z Indonezji Tomasz Gorazdowski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Świątynie Prambanan i Borobudur - największe skarby Jawy

Ostatnia aktualizacja: 15.02.2017 10:53
- Aż robi się słabo, gdy popatrzy się na tę wielką świątynię i pomyśli, że została zbudowana ponad tysiąc lat temu, a potem przez prawie tysiąc lat była zapomniana - powiedział Tomasz Gorazdowski.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Pożegnanie z Indonezją

Ostatnia aktualizacja: 16.02.2017 14:15
- Czas pożegnać się z Indonezją. Trochę szkoda. To było miejsce, w którym podczas tej podróży przebywałem najdłużej - mówi Tomasz Gorazdowski.
rozwiń zwiń