X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Zniesmaczony Tomasz Gorazdowski opuszcza Tajlandię

Ostatnia aktualizacja: 08.03.2017 12:00
Jak pięknego miejsca nie zamienić w betonowy plac? To pytanie, które według Tomasza Gorazdowskiego powinni sobie postawić mieszkańcy Tajlandii. 
Audio
  • Zniesmaczony Tomasz Gorazdowski opuszcza Tajlandię (Zapraszamy do Trójki - ranek)
Sterta śmieci w Bangkoku
Sterta śmieci w BangkokuFoto: Hong-Monchai/Shutterstock.com

- Przykładem może być Phi Phi Island - kiedyś rajska wyspa, dziś zadeptane miejsce. To zaledwie 10 km kwadratowych, a dziennie turyści produkują tam 40 ton śmieci. Ścieki płyną prosto do krystalicznej wody, bo nie ma szans na ich przerobienie - opowiada Trójkowy dziennikarz.

Czy to właśnie z powodu takich nieodwracalnych zmian, które zachodzą w Tajlandii, Tomasz Gorazdowski nie najlepiej zapamięta swoją wizytę w tym kraju? Zapraszamy do wysłuchania relacji. Wypowiada się w niej także Polak, który na stałe mieszka w Bangkoku.

***

Tomasz Gorazdowski rozpoczął 3-miesięczną podróż po Azji. Po wyruszeniu z Timoru Wschodniego różnymi środkami transportu przemieszcza się przez m.in. Malezję, Laos, Kambodżę i Birmę, by dotrzeć do Bhutanu. Relacji naszego dziennikarza można słuchać na antenie Trójki od poniedziałku do czwartku o godz. 8.40. Zapraszamy też na stronę kierunekazja.polskieradio.pl.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Prowadzi: Marcin Łukawski
Autor materiału reporterskiego: Tomasz Gorazdowski
Data emisji: 8.03.2017 
Godzina emisji: 8.42

fbi/ei

Czytaj także

Smakowita tradycyjna kuchnia z wyspy Bali

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2017 12:00
- Oryginalna kuchnia balijska jest zdecydowanie ostra. Jeśli miałbym polecić jedno tradycyjne danie, to byłby to grillowany mielony kurczak na patyku - mówi Tomaszowi Gorazdowskiemu kucharz z wyspy Bali.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Singapur. Azjatycka Szwajcaria z orientalnym klimatem

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2017 13:49
Jak to możliwe, że w ciągu zaledwie 50 lat ten kraj, bez bogactw naturalnych, na niewielkiej przestrzeni, z niedużą liczbą ludności, stał się najbardziej rozwiniętym państwem świata - zastanawia się Tomasz Gorazdowski, który podczas swój azjatyckiej podróży dotarł właśnie do Singapuru.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Singapur. Jedzenie, które olśni każdego

Ostatnia aktualizacja: 21.02.2017 10:01
Singapur to miejsce, w którym miłośnicy jedzenia mogą poczuć się jak w niebie za życia. Tysiące stoisk, restauracji. Jedzenie każdego typu i o każdej porze.
rozwiń zwiń