X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Oto z czego słynie tajska kuchnia

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2017 15:00
- My, Tajowie, wiemy jak jeść, wy nie. Na przykład ostra zupa tom yum - my jemy ją jako przystawkę, wy jako danie główne z ryżem, bo jest dla was za ostra - mówi szefowa tajskiej kuchni.
Audio
  • Oto z czego słynie tajska kuchnia (Zapraszamy do Trójki - ranek)
Tajskie curry
Tajskie curry Foto: musicphone/Shutterstock.com

Wielu turystów przyjeżdża do Tajlandii głównie po to, by nacieszyć się słynnym na cały świat tajskim jedzeniem. Zamiast spędzać czas na plaży czy w wodzie, uczą się jak samodzielnie przyrządzić ulubione tajskie potrawy już po powrocie do domu.

Ile kosztuje taki dwugodzinny kurs gotowania kilku dań? Czego można się nauczyć? O tym Tomasz Gorazdowski opowiada w swojej relacji.

***

Tomasz Gorazdowski jest w trakcie swojej 3-miesięcznej podróży po Azji. Po wyruszeniu z Timoru Wschodniego różnymi środkami transportu przemieszcza się przez m.in. Malezję, Laos, Kambodżę i Birmę, by dotrzeć do Bhutanu. Relacji naszego dziennikarza można słuchać na antenie Trójki od poniedziałku do czwartku o godz. 17.10. Zapraszamy też na stronę kierunekazja.polskieradio.pl.

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki - ranek
Prowadzi: Marcin Łukawski
Autor materiału reporterskiego: Tomasz Gorazdowski
Data emisji: 9.03.2017 
Godzina emisji: 8.42

fbi

Czytaj także

Smakowita tradycyjna kuchnia z wyspy Bali

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2017 12:00
- Oryginalna kuchnia balijska jest zdecydowanie ostra. Jeśli miałbym polecić jedno tradycyjne danie, to byłby to grillowany mielony kurczak na patyku - mówi Tomaszowi Gorazdowskiemu kucharz z wyspy Bali.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Singapur. Azjatycka Szwajcaria z orientalnym klimatem

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2017 13:49
Jak to możliwe, że w ciągu zaledwie 50 lat ten kraj, bez bogactw naturalnych, na niewielkiej przestrzeni, z niedużą liczbą ludności, stał się najbardziej rozwiniętym państwem świata - zastanawia się Tomasz Gorazdowski, który podczas swój azjatyckiej podróży dotarł właśnie do Singapuru.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Singapur. Jedzenie, które olśni każdego

Ostatnia aktualizacja: 21.02.2017 10:01
Singapur to miejsce, w którym miłośnicy jedzenia mogą poczuć się jak w niebie za życia. Tysiące stoisk, restauracji. Jedzenie każdego typu i o każdej porze.
rozwiń zwiń