Lody na dziesiątki sposobów

Ostatnia aktualizacja: 10.09.2018 11:43
Ogórek z miętą, białe winogrona z pomarańczą, beza z marakują czy czarny jogurt grecki z kokosem – właśnie takich smaków można było spróbować na Festiwalu Lodów Rzemieślniczych w Warszawie.
Audio
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne Foto: shutterstock.com/Rimma Bondarenko

– Mamy takie smaki jak gorgonzola z gruszką czy przecier pomidorowy z bazylią i oregano – mówi jeden z producentów. – Mamy również sorbet z piwa o smaku jabłka z trawą cytrynową i gruszka z chili. Ma on procenty – przyznaje.

Jakie lody zdobyły uznanie smakoszy? Z czego zrobione są czarne lody? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji. 

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki – ranek
Autor: Marcin Łukawski
 
Autor materiału: Agnieszka Szwajgier
Data emisji: 10.09.2018
Godzina emisji: 6.21

kw/gs

Czytaj także

Kim są "smartfonowi zombie"?

Ostatnia aktualizacja: 24.07.2018 07:00
Widzimy ich na ulicach naszych miast. Zapatrzeni w swoje smartfony, kompletnie oderwani od rzeczywistości, narażają się na niebezpieczeństwo. Jak radzić sobie z tym problemem? 
rozwiń zwiń

Czytaj także

Andrzej Zawistowski: oni szukali bliskości i ciepła

Ostatnia aktualizacja: 01.08.2018 08:00
Powstanie Warszawskie – okrutny czas, pełen przemocy, bólu i walki. Ale nawet w tak ciężkich czasach ludzie chcieli mieć kogoś, kogo można kochać.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Serialowe bogactwo urodzaju

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2018 10:00
Już niedługo jesienne wieczory miłośników seriali mogą wypełnić się nowymi tytułami. Serwisy streamingowe przygotowały wiele propozycji na nowy sezon.
rozwiń zwiń