X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Paryski salon czekolady

Ostatnia aktualizacja: 02.11.2010 16:58
Od kilkunastu lat w Paryżu odbywa się słynny salon czekolady. W tym roku o tytuł mistrza cukierniczego walczy na nim były przewodnik turystyczny z Kanady.
Audio

Kiedyś salon czekolady organizowano go pod szklaną piramidą w Luwrze, ale popularność tego przysmaku jest tak wielka, że imprezę przeniesiono wersalskich  hal wystawowych.

O wielki dyplom mistrza kucharskiego i cukierniczego walczy m.in. Alistair z Kanady. Wcześniej, przez dwadzieścia lat jeździł po całym świecie z amerykańskimi i kanadyjskim turystami. W tym czasie odwiedził ponad sto państw, także Polsce był kilka razy.

Jak sam przyznaje, odbył wiele podróży czysto kulinarnych, podczas których smakował specjałów miejscowych kuchni i lokalnych trunków. - Jeśli chodzi o wina i sztukę kulinarną to na pewno Francja znalazłaby się na czele listy krajów, gdzie czułem się najlepiej. Ale obok niej także Włochy, RPA, Argentyna, Chile i Hiszpania – mówi.

Sympatyczny Kanadyjczyk, przy muzyce Verdiego zdradza jak przygotować na deser mus czekoladowy.

Porannego pasma "Zapraszamy do Trójki" można słuchać od poniedziałku do soboty między 6.00 a 9.00.

Aby wysłuchać całej audycji wystarczy kliknąć „Paryski salon czekolady”  w boksie „Posłuchaj”.

(miro)

Czytaj także

Nie ma chętnych, choć mogą zarobić 2-3 tys. euro

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2010 11:13
Brak rzeźników we Francji zmusił związki zawodowe tej branży do niecodziennej inicjatywy. Rzeźnicy zapraszają na gigantycznego grilla w samym sercu Paryża.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Kucharz, czyli nikt

Ostatnia aktualizacja: 21.10.2010 19:31
Francuzi są wyjątkowymi smakoszami, ale zawód kucharza nie cieszy się tam dużym szacunkiem.
rozwiń zwiń