Polska kuchnia to więcej niż pierogi

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Polska kuchnia to więcej niż pierogi
Chociaż to jedno z bardziej typowych dań polskich, poza pierogami też mamy się czym chwalić Foto: Glow Images/East News

Przewodniczka kulinarna Magda Gendźwił przekonywała w Trójce, że pod względem kulinarnym mamy się czym chwalić przed obcokrajowcami.

Posłuchaj

Goście Katarzyny Pruchnickiej opowiadają najmłodszym o gotowaniu, kosmosie i zwierzętach (Zagadkowa niedziela/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Magda Gendźwił na co dzień opowiada turystom o polskiej kuchni. W "Zagadkowej niedzieli" mówiła o tym, co jedzą Polacy i co w polskiej kuchni może dziwić obcokrajowców. Do tego zdradziła swój ulubiony przepis na makaron z jagodami i śmietaną.

Gościem w naszym studiu był też Andrzej Ostrowski, który mówił o tym, po co zwierzętom ogon. Opowiadaliśmy też, jak odróżnić gwiazdę od planety i co pysznego można zrobić z kaszy.

***

Tytuł audycji: Zagadkowy czwartek
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Magda Gendźwił (przewodniczka kulinarna), Andrzej Ostrowski (znawca zwyczajów zwierząt)
Data emisji: 19.07.2015
Godzina emisji: 7.05

ei/kd

Polecane