Polska kuchnia to więcej niż pierogi
2015-07-19, 16:07 | aktualizacja 2015-07-19, 16:07
Przewodniczka kulinarna Magda Gendźwił przekonywała w Trójce, że pod względem kulinarnym mamy się czym chwalić przed obcokrajowcami.
Posłuchaj
Goście Katarzyny Pruchnickiej opowiadają najmłodszym o gotowaniu, kosmosie i zwierzętach (Zagadkowa niedziela/Trójka)
Dodaj do playlisty
Magda Gendźwił na co dzień opowiada turystom o polskiej kuchni. W "Zagadkowej niedzieli" mówiła o tym, co jedzą Polacy i co w polskiej kuchni może dziwić obcokrajowców. Do tego zdradziła swój ulubiony przepis na makaron z jagodami i śmietaną.
Gościem w naszym studiu był też Andrzej Ostrowski, który mówił o tym, po co zwierzętom ogon. Opowiadaliśmy też, jak odróżnić gwiazdę od planety i co pysznego można zrobić z kaszy.
***
Tytuł audycji: Zagadkowy czwartek
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Magda Gendźwił (przewodniczka kulinarna), Andrzej Ostrowski (znawca zwyczajów zwierząt)
Data emisji: 19.07.2015
Godzina emisji: 7.05
ei/kd