X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Polska kuchnia to więcej niż pierogi

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2015 16:48
Przewodniczka kulinarna Magda Gendźwił przekonywała w Trójce, że pod względem kulinarnym mamy się czym chwalić przed obcokrajowcami.
Audio
  • Goście Katarzyny Pruchnickiej opowiadają najmłodszym o gotowaniu, kosmosie i zwierzętach (Zagadkowa niedziela/Trójka)
Chociaż to jedno z bardziej typowych dań polskich, poza pierogami też mamy się czym chwalić
Chociaż to jedno z bardziej typowych dań polskich, poza pierogami też mamy się czym chwalić Foto: Glow Images/East News

Magda Gendźwił na co dzień opowiada turystom o polskiej kuchni. W "Zagadkowej niedzieli" mówiła o tym, co jedzą Polacy i co w polskiej kuchni może dziwić obcokrajowców. Do tego zdradziła swój ulubiony przepis na makaron z jagodami i śmietaną.

Gościem w naszym studiu był też Andrzej Ostrowski, który mówił o tym, po co zwierzętom ogon. Opowiadaliśmy też, jak odróżnić gwiazdę od planety i co pysznego można zrobić z kaszy.

***

Tytuł audycji: Zagadkowy czwartek
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Goście: Magda Gendźwił (przewodniczka kulinarna), Andrzej Ostrowski (znawca zwyczajów zwierząt)
Data emisji: 19.07.2015
Godzina emisji: 7.05

ei/kd

Czytaj także

Kushi, czyli polskie sushi z… kaszy

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2015 12:00
Goście Trójki udowadniają, że kaszę mogą polubić nawet osoby, które dotąd zupełnie nie były do niej przekonane.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Książki z przepisami - zaproszenie do kulinarnych eksperymentów

Ostatnia aktualizacja: 30.06.2015 12:59
W dniach 24-26 lipca w Warszawie odbędą się 3. Targi Książki Kulinarnej. O imprezie opowiada w Trójce jej organizatorka Marta Gessler.
rozwiń zwiń