Jedzenie, czyli misja kucharza-terapeuty

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Jedzenie, czyli misja kucharza-terapeuty
Davina Reeves-Ciara i Irek CiaraFoto: (kadr z filmu http://tagen.tv/vod/)

Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą.

Posłuchaj

Jedzenie, czyli misja kucharza - terapeuty (Reportaż/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Irek Ciara jest fizjologiem i biochemikiem, skończył również filozofię w Nowym Jorku, ale woli, jak się go nazywa kucharzem-terapeutą. Wiedzę o gotowaniu zdobywał zarówno u zielarzy i szamanów, jak i u wybitnych kucharzy na całym świecie, pracując w ich restauracjach. Stworzył swój własny terapeutyczny system żywienia, którym pomagał wracać do zdrowia i tracić kilogramy amerykańskim gwiazdom i biznesmenom.

- Tu chodzi o restaurację przewodu pokarmowego. Każdy posiłek powinien mieć coś z życiodajnego źródełka - opowiada.

Przez żołądek również trafił do serca Miss Nowego Jorku z 2010 r. Aktorka Davina Reeves-Ciara została jego żoną. Jednak polskie warzywa i chwasty były taką konkurencją dla amerykańskich, że teraz z dwójką dzieci (oczekując na trzecie) mieszkają w małej wsi w Rudawskim Parku Krajobrazowym na Dolnym Śląsku. Propagowanie Żywienia Terapeutycznego oboje traktują jako misję. Niektóre z ich przepisów można obejrzeć na Tagen TV.

Tu znajdziesz reportaże emitowane w Trójce >>>

***

Tytuł audycji: Reportaż w Trójce
Tytuł reportażu: "Misja od kuchni"
Autorka reportażu: Doroty Jaśkiewicz-Łebek
Data emisji: 9.08.2016
Godzina emisji18.15

mp/jp

Polecane