X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem

Uratować karpia od cierpienia

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2018 19:00
Tradycja jedzenia karpia w Wigilię Bożego Narodzenia powstała w PRL-u. W tym okresie była to jedyna świeża ryba, którą można było kupić przed świętami. I tak zostało.
Audio
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjneFoto: shutterstock

Żywe karpie masowo pojawiają się na przedświątecznych stoiskach do dziś. Ryby są transportowane w strasznych warunkach, duszą się, gniotą i ledwo żywe są przynoszone do naszych domów w foliowych torebkach. Po co? Czy cierpienie ryb jest potrzebne?

Zapraszamy do wysłuchania audycji. 

***

Posłuchaj także innych reportaży emitowanych w Trójce >>>

***

Tytuł audycji: Reportaż w Trójce
Tytuł reportażu: "Uratować karpia"
Autor reportażu: Ewelina Karpacz-Oboładze i Antoni Rokicki
Data emisji: 19.12.2018
Godzina emisji: 18.44

Czytaj także

Programiści z pomocą niepełnosprawnym

Ostatnia aktualizacja: 12.12.2018 19:00
8 i 9 grudnia na Stadionie Narodowym w Warszawie odbył się Hackathon czyli maraton programowania.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Historia jednego zdjęcia

Ostatnia aktualizacja: 17.12.2018 19:00
Tadeusz Kul to znany w Gdyni wynalazca. Wiele swoich wynalazków opatentował, część z nich została nawet wdrożona do produkcji.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Wyjść na porządnego obywatela

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2018 19:00
Podziemie było szkołą obywatelskiego działania, które zaprocentowało w przyszłości, bo wychowało ludzi zaangażowanych społecznie.
rozwiń zwiń