Restauratorzy w obliczu koronawirusa

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2020 19:00
W styczniu tego roku Katarzyna cieszyła się, że wraz z partnerem kupiła restaurację na warszawskim Wilanowie. W wieku 25 lat została właścicielką drugiego w stolicy punktu gastronomicznego.
Audio
  • Jak z kryzysem radzi sobie gastronomia? (Reportaż/Trójka)
zdj. il.
zdj. il. Foto: shutterstock.com/arturasker

Utargi były bardzo dobre. Aż do zeszłego tygodnia, gdy w Polsce pojawił się koronawirus. Klientów jest coraz mniej, obroty spadły o połowę. A kredyty trzeba płacić. Jakie ma plany w tej nowej sytuacji? Ona i mnóstwo młodych przedsiębiorczych ludzi.

W reportażu wykorzystano także fragmenty audycji "Za, a nawet przeciw" pod tytułem "Czy pandemia może zniszczyć małe i średnie przedsiębiorstwa?".

***

Posłuchaj także innych reportaży emitowanych w Trójce >>

***

Tytuł audycji: Reportaż w Trójce
Tytuł reportażu: "W jednej chwili"
Autorzy reportażu: Hanna i Adam Bogoryja-Zakrzewscy
Data emisji: 18.03.2020
Godzina emisji: 18.44

ml/kr

Czytaj także

Bez paniki

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2020 19:00
Media od tygodni żyją epidemią koronawirusa.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Co należy wiedzieć o koronawirusie?

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2020 22:00
W tym naukowym wydaniu "Klubu Trójki" mówiliśmy o koronawirusie. Nie chcemy jednak nikogo straszyć. Skupiliśmy się na informacjach, które dla każdego będą w obecnej sytuacji przydatne.
rozwiń zwiń