Jak przygotować dziecku atrakcyjne drugie śniadanie?

Ostatnia aktualizacja: 03.09.2014 15:11
- Stereotyp kanapkowy powoli odchodzi w niepamięć. Bo kreatywność rodziców jest dziś właściwie nieograniczona - mówił w szef kuchni Paweł Trzaska.
Audio
  • Jak przygotować dziecku atrakcyjne drugie śniadanie? (A nuż, widelec/ Trójka)
Drugie śniadanie wcale nie musi być nudną kanapką - przekonuje Paweł Trzaska
Drugie śniadanie wcale nie musi być nudną kanapką - przekonuje Paweł TrzaskaFoto: Glow Images/ East News

Co zrobić, żeby dziecko chętnie zjadało drugie śniadanie, przygotowane w domu? - Korzystajmy z otwarcia na kuchnie z każdego rejonu świata. Dziś przecież to, co damy dziecku, wcale nie musi być kanapką. Mamy sushi, pity, humus, naleśniki, jest tortilla, wybór jest naprawdę duży - opowiadał w audycji "A nuż, widelec" Paweł Trzaska ze szkoły kulinarnej Lidla.

Kiedyś kanapkę zawijało się w papier lub folię. Dziś mamy do dyspozycji piękne pudełka, z przegródkami, w które możemy włożyć rzeczy niekoniecznie będące chlebem. - Słuchajmy tego, co mówi nasze dziecko, pytajmy je i patrzmy co mu smakuje - radził gość Katarzyny Pruchnickiej.

Jakie atrakcyjne dla dziecka produkty można włożyć do pudełka śniadaniowego? Zapraszamy do wysłuchania audycji.

Na audycję Katarzyny Pruchnickiej "A nuż, widelec" zapraszamy w środy i czwartki o godz. 11.15.

(ei/mk)

Czytaj także

Marta Gessler najbardziej lubi gotować w rozgardiaszu

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2014 12:00
Znana restauratorka przyznała w Trójce, że uwielbia programy kulinarne Jamie'ego Oliviera. Dlaczego? Ponieważ Brytyjczyk "rozerwał guziki kuchennego fartucha" i sprawił, że gotowanie znormalniało.
rozwiń zwiń