Jesteś alergikiem i nie możesz jeść czekolady? Jest na to rada
2015-03-05, 17:03 | aktualizacja 2015-03-07, 21:03
Karob, inaczej chleb świętojański, jest doskonałym zamiennikiem kakao i sprawdza się w kuchni polecanej dla alergików.
Posłuchaj
Karob, czyli chleb świętojański, to idealny zamiennik kakao. Jak można wykorzystać go w domowej kuchni? (A nuż, widelec/Trójka)
Dodaj do playlisty
Sproszkowany chleb świętojański jest wykorzystywany w przemyśle spożywczym jako substytut czekolady, którą przypomina zarówno smakiem, jak i wyglądem. - Karob to takie kakao dla alergika, składnik, który może dodać odrobinę przyjemności do diety eliminacyjnej - tłumaczy Katarzyna Pruchnicka.
Jak można wykorzystać karob w domowej kuchni? Opowiada o tym Katarzyna Jankowska, autorka książki "Mama alergika gotuje".
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Katarzyna Jankowska (autorka książki "Mama alergika gotuje")
Data emisji: 5.03.2015
Godzina emisji: 11.15
iwo