Biegaczu, co masz na talerzu?

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2015 15:20
Sezon biegowy powoli można uznawać za otwarty. A żeby biegało się dobrze i zdrowo, warto zadbać też o odpowiednie odżywianie.
Audio
  • Katarzyna Pruchnicka poleca dietę dla biegaczy (A nuż, widelec/Trójka)
Sezon biegowy najlepiej rozpocząć od dobrego odżywienia organizmu
Sezon biegowy najlepiej rozpocząć od dobrego odżywienia organizmuFoto: Glow Images/East News

W audycji skupiamy się na produktach, które szczególnie korzystnie wpływają na organizm biegaczy. Zawierają dużo potasu, wartościowe tłuszcze i zmniejszają ryzyko wystąpienia zwyrodnienia stawów. - Przykładem jest kakao, które ma ponad 300 składników odżywczych, jest jednym z najbogatszych źródeł antyoksydantów - mówi Katarzyna Pruchnicka.

W "A nuż, widelec" podajemy przykłady prostego, ogólnie dostępnego jedzenia, które poprawia stan kości, krążenia i zaopatruje organizm w składniki odżywcze.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Data emisji: 18.03.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/ei

Czytaj także

Jak zrobić prawdziwą gorącą czekoladę?

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2014 14:19
Aksamitna, gęsta, aromatyczna i rozgrzewająca... Owszem, gorąca czekolada nie jest smakołykiem dietetycznym, ale za to zawiera dużo magnezu i jest po prostu pyszna!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Jesteś alergikiem i nie możesz jeść czekolady? Jest na to rada

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2015 17:36
Karob, inaczej chleb świętojański, jest doskonałym zamiennikiem kakao i sprawdza się w kuchni polecanej dla alergików.
rozwiń zwiń