Śniadanie wielkanocne: jajka smażone w bułce

Ostatnia aktualizacja: 01.04.2015 17:00
- Jedną z rzeczy, którą lubię i którą je się tylko raz do roku, są jajka smażone w bułce tartej - mówi Agata Wojda, szefowa kuchni w restauracji "Opasły Tom".
Audio
  • Agata Wojda podaje swój przepis na jajka smażone w bułce tartej (A nuż, widelec/Trójka)
- Jajek nie można pominąć w Wielkanoc. Pojawiają się zarówno w potrawach słonych, jak i słodkich - mówi Agata Wojda, szefowa kuchni
- Jajek nie można pominąć w Wielkanoc. Pojawiają się zarówno w potrawach słonych, jak i słodkich - mówi Agata Wojda, szefowa kuchniFoto: Pixabay/CC/Hans

Jajka, o których mówi Agata Wojda, najpierw należy ugotować, a następnie przekroić na pół - razem ze skorupką. Trzeba tylko uważać, by odłamki nie dostały się do środka.

Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej wymienia w audycji składniki potrzebne do przygotowania tego smacznego dania i tłumaczy, jak krok po kroku przygotować smażone jajka. - Zjedzenie czegoś takiego na śniadanie to bardzo przyjemna rzecz - podsumowuje.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec

Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka

Gość: Agata Wojda (szefowa kuchni w restauracji "Opasły Tom")

Data emisji: 01.04.2015

Godzina emisji: 11.15

fbi/mk

Czytaj także

Wraca moda na zapomniane warzywa

Ostatnia aktualizacja: 19.02.2015 15:55
Od 4-5 lat bardzo modne są stare zapomniane warzywa, znane z dawnej polskiej kuchni - pasternak, jarmuż, skorzonera i topinambur. Tym razem - w roli głównej topinambur.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Sos aioli, czyli czosnek w roli głównej

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2015 12:43
Ze względu na swój zapach czosnek jest albo uwielbiany, albo nienawidzony. Dla wszystkich, którzy od niego stronią, mamy całkiem ciekawą propozycję kulinarną.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Biegaczu, co masz na talerzu?

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2015 15:20
Sezon biegowy powoli można uznawać za otwarty. A żeby biegało się dobrze i zdrowo, warto zadbać też o odpowiednie odżywianie.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Przednówkowa kasza jaglana z kurkumą

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2015 12:50
Przednówek, czyli czas przed nowymi zbiorami. To rzadko dziś używane słowo, a przecież właśnie jesteśmy na przednówku.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Przepis na makaron z borowikami i krewetkami

Ostatnia aktualizacja: 25.03.2015 11:04
Borowiki, krewetki, natka pietruszki, makaron pappardelle... Brzmi pysznie? Bo jest pyszne!
rozwiń zwiń

Czytaj także

Nareszcie zielono na talerzu!

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2015 20:00
Świeże zielone listki rukoli, szczypiorek, koperek czy rzodkiewka... Po zimie zdążyliśmy zatęsknić za młodymi jarzynami. Jakie nowalijki warto już położyć na kanapkę?
rozwiń zwiń