Śniadanie wielkanocne: jajka smażone w bułce

  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Mail
Śniadanie wielkanocne: jajka smażone w bułce
- Jajek nie można pominąć w Wielkanoc. Pojawiają się zarówno w potrawach słonych, jak i słodkich - mówi Agata Wojda, szefowa kuchniFoto: Pixabay/CC/Hans

- Jedną z rzeczy, którą lubię i którą je się tylko raz do roku, są jajka smażone w bułce tartej - mówi Agata Wojda, szefowa kuchni w restauracji "Opasły Tom".

Posłuchaj

Agata Wojda podaje swój przepis na jajka smażone w bułce tartej (A nuż, widelec/Trójka)
+
Dodaj do playlisty
+

Jajka, o których mówi Agata Wojda, najpierw należy ugotować, a następnie przekroić na pół - razem ze skorupką. Trzeba tylko uważać, by odłamki nie dostały się do środka.

Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej wymienia w audycji składniki potrzebne do przygotowania tego smacznego dania i tłumaczy, jak krok po kroku przygotować smażone jajka. - Zjedzenie czegoś takiego na śniadanie to bardzo przyjemna rzecz - podsumowuje.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec

Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka

Gość: Agata Wojda (szefowa kuchni w restauracji "Opasły Tom")

Data emisji: 01.04.2015

Godzina emisji: 11.15

fbi/mk

Polecane