Proste przepisy na szparagi

Ostatnia aktualizacja: 14.05.2015 15:27
Świetnie sprawdzają się szparagi zapieczone, pod beszamelem albo owinięte np. szynką parmeńską. Można ze szparagami zrobić tartę. Warto pomyśleć o tym szybko, bo sezon na te warzywa jest krótki.
Audio
  • Kaja Jędrzejewska i Katarzyna Pruchnicka o najlepszych sposobach na szparagi (A nuż, widelec/ Trójka)
Sezon na świeże szparagi jest krótki, dlatego Katarzyna Pruchnicka podaje wiele sposobów na to, jak przygotowywać je, aby się nie znudziły
Sezon na świeże szparagi jest krótki, dlatego Katarzyna Pruchnicka podaje wiele sposobów na to, jak przygotowywać je, aby się nie znudziły Foto: pixabay.com/Taken

Pyszne są sałatki ze szparagami, wspaniale z nimi komponują się truskawki, orzeszki piniowe, parmezan. Klasykiem kulinarnym są szparagi z sosem holenderskim. Kaja Jędrzejewska opowiedziała w Trójce o swoich sprawdzonych sposobach na to danie. Zdradziła też, jak najlepiej jest gotować szparagi.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Kaja Jędrzejewska (bistro Palce lizać)
Data emisji: 14.05.2015
Godzina emisji: 11.15

ei/mk

Czytaj także

Sałata na ciepło - przepis na danie nietuzinkowe

Ostatnia aktualizacja: 06.05.2015 14:00
Tym razem zielono nie tylko na talerzu, ale również na patelni. Okazuje się, że sałaty wspaniale zachowują się w daniach na ciepło.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Warzywa korzeniowe w roli głównej

Ostatnia aktualizacja: 07.05.2015 13:17
- Seler czy pietruszkę można upiec na słodko lub na słono, można z nich przygotować fajną zupę krem czy purée - mówi Marcin Kuc, autor bloga kulinarnego.
rozwiń zwiń

Czytaj także

Czekoladowe trufle: słodkie i zdrowe

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2015 16:15
- Słodkie rzeczy, które mogę jeść bez wyrzutu i bez wyrzutów polecać to zdrowe i całkowicie naturalne trufle czekoladowe - mówi Katarzyna Pruchnicka.
rozwiń zwiń